Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam tot vaststellen van het Stedenbouwkundig Kader NDSM, blokken A4-A7 en de concept Beleidsregel Hoogteaccenten NDSM, blokken A4-A7, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken bekend dat zij op 7 mei 2019 het Stedenbouwkundig Kader NDSM, blokken A4-A7 en de Beleidsregel Hoogteaccenten NDSM, blokken A4-A7 hebben vastgesteld.

Het stedenbouwkundig kader en de beleidsregel hebben betrekking op het gebied dat globaal wordt begrensd door de Tt. Vasumweg, de Ms. Van Riemsdijkweg, de Ms. Oslofjordweg en de Mt. Lincolnweg. Voor het gebied geldt het onherroepelijke bestemmingsplan NDSM-werf West. Dit bestemmingsplan voorziet in een ontwikkeling van het gebied tot een gemengd woon-werkgebied. Het betreft een globaal bestemmingsplan met ruime ontwikkelingsmogelijkheden, met grote bouwvlakken en een bouwhoogte tot 30 meter. Het bestemmingsplan bevat een wijzigingsbevoegdheid voor hoogteaccenten tot 60 meter, en op hoofdlijnen regels waaraan bij toepassing van die bevoegdheid moet worden voldaan. Er is voor de bovengenoemde kavels behoefte aan een helder en verder geconcretiseerd stedenbouwkundig kader met betrekking tot de vraag hoe om te gaan met onder meer de wijzigingsbevoegdheid die het bestemmingsplan bevat. Zowel het stedenbouwkundig kader als de beleidsregel moeten daaraan bijdragen.

Het stedenbouwkundig kader betreft een nadere invulling van de stedenbouwkundige visie zoals die in het Investeringsbesluit is gegeven, en in het bestemmingsplan is vastgelegd. Het stedenbouwkundig kader vormt op alle erin betrokken aspecten een beleidsmatig kader voor de verdere ontwikkeling van de kavels.

In het stedenbouwkundig kader is ook een aantal concrete stedenbouwkundige regels gegeven. De regels geven richting aan de verdere stedenbouwkundige uitwerking om te komen tot de gewenste ruimtelijke kwaliteit. Bij het realiseren van hoogteaccenten geven deze regels de voorwaarden aan waaraan een initiatief moet voldoen wil medewerking aan hoogbouwaccenten in de rede liggen. Door deze regels vast te stellen als beleidsregel wordt naar zowel initiatiefnemers als naar andere belanghebbenden toe meer zekerheid gegeven ten aanzien van de vraag aan welke stedenbouwkundige voorwaarden in elk geval moet worden voldaan om medewerking te krijgen tot het realiseren van hoogteaccenten.

Terinzagelegging

Het stedenbouwkundige kader en de beleidsregel liggen met ingang van 30 mei 2019 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

 

Het stedenbouwkundige kader en de beleidsregel staan ook op de NDSM-webpagina van de gemeentelijke website: www.amsterdam.nl/projecten/ndsm-werf/

 Tegen het besluit tot vaststelling staat geen bezwaar- of beroepsmiddelen open. De beleidsregel treedt in werking op 30 mei 2019.

 

Amsterdam, 29 mei 2019

burgemeester en wethouders,

Femke Halsema

burgemeester

Peter Teesink  

gemeentesecretaris

Naar boven