Vastgesteld bestemmingsplan 'Buitengebied, Hoofdweg-oost 6 Nieuwolda'

Logo Oldambt

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat de gemeenteraad van Oldambt bij besluit van 20 mei 2019 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, Hoofdweg-oost 6 Nieuwolda’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het doel van dit bestemmingsplan is het mogelijk maken dat er ruimte komt om een koel- en bewaarloods voor uien en aardappelen te realiseren. Het nu ter plaatse geldende bestemmingsplan geeft voor de locatie ‘wonen’ en ‘agrarisch met waarden’. Om de bewaarloods mogelijk te maken wordt de bestemming ‘agrarisch bedrijf’. De gewijzigde vaststelling betreft dat er een sloopvergunningstelsel voor karakteristieke panden is opgenomen, het toevoegen van een regel dat er overeenkomstig het erfinrichtingsplan wordt gebouwd en de definities van ‘karakteristieke hoofdvorm’ en ‘voorziening’ zijn toegevoegd.

Het besluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen, tijdens openingstijden, vanaf 31 mei 2019 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis van Oldambt. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het plan is: NL.IMRO.1895.01BP0010-0401. Ook de planbestanden zijn hier digitaal te raadplegen.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen dit besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage door:

 

- een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afd. 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tot de gemeenteraad te wenden;  

 

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De inwerkingtreding van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Winschoten, 29 mei 2019

Naar boven