Gemeente Amstelveen – Beschikking omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan ‘Amstelveen Noord-West’ voor het bouwen van een appartementengebouw en beschikking tot het vaststellen van hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor Biesbosch 225 te Amstelveen.

Logo Amstelveen

Z18-018554

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend dat met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend voor de bouw van een appartementengebouw met 276 appartementen ter vervanging van een te slopen kantoorgebouw aan de Biesbosch 225 (zaaknummer Z18-018554).

Het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Amstelveen Noord-West’ laat dit niet toe, omdat de gronden in hoofdzaak zijn bestemd voor 'Kantoor', het bebouwingsvlak wordt overschreden en de maximale bouwhoogten worden overschreden tot maximaal 54 meter.

Het college van burgemeester en wethouders heeft ten behoeve van dit bouwplan hogere grenswaarden als bedoeld in de wet geluidhinder vastgesteld.

Ter inzagelegging

De omgevingsvergunning, de daarbij behorende ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken en het besluit hogere grenswaarden liggen met ingang van 31 mei tot en met 11 juli 2019 op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0362.OIAVHB11xAF-VG01 en

  • via de gemeentelijke viewer RO-publiceer http://0362.ropubliceer.nl/;

  • in papieren vorm bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Beroep

Omgevingsvergunning

Het instellen van beroep tegen het besluit om de omgevingsvergunning te verlenen is mogelijk van 1 juni mei tot en met 12 juli 2019. Belanghebbenden die tegen het ontwerpbesluit tijdig zienswijzen hebben ingediend, of belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen in te dienen, kunnen beroep instellen tegen de omgevingsvergunning bij de rechtbank Amsterdam (Sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Voor de behandeling van het beroepschrift en een eventueel verzoek om voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

Over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling kunt u contact opnemen met de rechtbank Amsterdam.

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Het instellen van beroep tegen het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden is mogelijk van 1 juni tot en met 12 juli 2019. Belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling kunt u contact opnemen met de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit tot het verlenen van deze omgevingsvergunning voor is Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens de voorzieningenrechter verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden treedt in werking op de dag na deze bekendmaking.

Naar boven