Vaststelling wijzigingsplan Eemnesserweg 2 Blaricum

Logo Blaricum

Burgemeester en wethouders van de gemeente Blaricum maken bekend dat zij op 30 april 2019 het wijzigingsplan ‘Eemnesserweg 2, code NL.IMRO.0376.Eemnesserweg-Va01’ hebben vastgesteld.

Inhoud plan

Op het perceel aan de Eemnesserweg 2 in Blaricum was tot voor enkele jaren geleden nog een kleinschalig agrarisch bedrijf aanwezig. De agrarische bedrijvigheid is beëindigd en de huidige eigenaar vraagt nu om de bestemming te wijzigen zodat de monumentale boerderij de status van reguliere zelfstandige woning kan krijgen. De boerderij is een rijksmonument en ligt in het plangebied "Kom Beschermd Dorpsgezicht". In dit bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid voor het college van B&W opgenomen om de bestemming 'Agrarisch' te wijzigen in de bestemmingen 'Tuin' en 'Wonen-2'.

Procedure

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt vanaf 28 mei 2019 tot en met 12 juli 2019 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier op afspraak terecht (tel. 14035). Het plan is ook via www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage door:

- een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbestemmingsplan.

- een belanghebbende die kan aantonen dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

- een belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die bij de vaststelling van het wijzigingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde wijzigingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA,’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort tot het moment waarop op het verzoek is beslist.

 

Blaricum , 28 mei 2019

 

Naar boven