Verkeersbesluit aanpassing onderborden stopverbod Princenhoff te Den Helder

Logo Den Helder

 

Kenmerk: AU19.04535 / Omgeving

 

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

 

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Adviezen

Conform artikel 24 BABW is over het nemen van het verkeersbesluit overleg gepleegd met een Verkeersadviseur van de politie Eenheid Noord-Holland, daartoe gemandateerd door de Korpschef van de politie. De politie heeft een positief advies uitgebracht over dit verkeersbesluit.

 

Motivering

Om het bestaande onderbord bij de stopverboden aan het Princenhoff aan te passen is een verkeersbesluit noodzakelijk. Het college van B&W is bevoegd tot het nemen van dit verkeersbesluit.

 

Overwegingen

Het stopverbod aan het Princenhoff te Den Helder is momenteel van kracht van ma tm vr van 8.00 tot 16.00 uur. Bewoners hebben verzocht om het stopverbod aan de zijde met oneven huisnummering op te heffen: Veilig Verkeer Nederland is echter van mening dat het stopverbod in deze schoolomgeving een positief effect heeft op de verkeersveiligheid in de straat en adviseert om het stopverbod te handhaven. Het college van B&W volgt dit advies. Het college is het echter wel met de bewoners eens dat als de school in is gegaan het stopverbod geen toegevoegde waarde heeft: het heeft alleen nut op de momenten als de school in- of uitgaat.

Op basis van 'het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan' (conform artikel 2 van de Wvw 1994 maatregelen) wordt dan ook de werkingsduur van het te handhaven stopverbod aan het Princenhoff te Den Helder aangepast naar de momenten dat de school in- of uit gaat. Ook wordt de tekst van het onderbord van het stopverbod zo aangepast dat het alleen geldt op schooldagen.

 

Besluit

Het college van B&W van Den Helder:

I. neemt het verkeersbesluit dat nodig is om de tekst van de onderboden van het stopverbod aan het Princenhoff (oneven huisnummering) aan te passen naar: ma tm vrij van 8.00 tot 9.00 uur en van 13.30 tot 14.30 uur, geldt alleen op schooldagen;

ll. besluit om dit besluit ter openbare kennis te brengen via officielebekendmakingen.nl.

Naar boven