Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten artikel 5 (Wvg)

Logo Oss

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oss maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat de gemeenteraad op grond van het bepaalde in artikel 5 van de Wvg op 23 mei 2019 hebben besloten, gronden aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De bewuste gronden zijn gelegen ten westen van de kern Oss tussen de Brandstraat, de Kleinussenstraat en de Amsteleindstraat.

Het besluit van de gemeenteraad (PDMS-3800578) ligt tezamen met bijbehorende bijlagen, het kadastrale overzicht en een lijst met daarop de aangewezen percelen en perceelsgedeelten, de namen van de gerechtigden en overige relevante gegevens, met ingang van 30 mei 2019 ter inzage op het gemeentehuis van Oss aan de Raadhuislaan 2 te Oss. U kunt de stukken hier tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis inzien.

Het voorkeursrecht geldt voor een termijn van drie jaar en treed in werking op donderdag 30 mei (één dag na de publicatie van het collegebesluit in de Staatscourant).

Bezwaar en beroep 

Belanghebbenden kunnen gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, tegen de aanwijzing bezwaar maken door een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeenteraad van de gemeente Oss, Postbus 5, 5340 BA Oss. Belanghebbenden die reeds bezwaar hebben gemaakt tegen het collegevoorstel van 2 april hoeven niet opnieuw bezwaar te maken. Conform artikel 6, lid 3 Wvg wordt dit bezwaar mede geacht te zijn gericht tegen het besluit van de gemeenteraad.

Voorlopige voorziening

Belanghebbenden hebben de mogelijkheid om -wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten- een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant (bestuursrechter) te ’s-Hertogenbosch.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht heeft tot gevolg dat een eigenaar van of een beperkt gerechtigde tot een aangewezen perceel(sgedeelte), wanneer deze de grond of het beperkt recht wenst te vervreemden, de grond eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden. De gerechtigden ontvangen een dezer dagen bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot de gemeente Oss: de heer L. Schoonen, afdeling Vastgoed

Oss, 29 mei 2019

Namens burgemeester en wethouders,

Gemeentesecretaris

 

Naar boven