VERKEERSBESLUIT

Logo Maasdriel

Onderwerp : ·Opheffen gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in de Nieuwe Kruisstraat te Rossum

Datum besluit : 9 mei 2019

__________________________________________________________________________________

Besluit

  • 1.

    Om de gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op kenteken in de Nieuwe Kruisstraat 27 te Rossum op te heffen. Dit besluit in werking te laten treden zodra het bord en het onderbord zijn verwijderd.

  • 2.

    Door verwijderen van het verkeersbord conform bord E6 (gehandicaptenparkeerplaats) met het onderbord OB309 (kenteken), van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.

 

Toelichting/motivering

 

Een verkeersbesluit is in dit geval wettelijk verplicht

Maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer geschieden krachtens een verkeersbesluit, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken (artikel 15, tweede lid, Wegenverkeerswet 1994).

 

Het intrekken van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats is wettelijk verplicht om dit via een verkeersbesluit te doen.

 

Het college is wettelijk bevoegd; de teammanager heeft mandaat

Het college is bevoegd om verkeersbesluiten te nemen (artikel 18, eerste lid, onder d van de Wegenverkeerswet 1994). De teammanager van Realisatie en Beheer is door het college gemandateerd tot het nemen van verkeersbesluiten.

 

Het verkeersbesluit moet worden gemotiveerd aan de hand van het bepaalde in artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994

De motivering van het verkeersbesluit vermeldt in ieder geval welke doelstelling of doelstellingen met het verkeersbesluit worden beoogd. Daarbij wordt aangegeven welke van de in artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde belangen ten grondslag liggen aan het verkeersbesluit. Indien tevens andere van de in artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 genoemde belangen in het geding zijn, wordt voorts aangegeven op welke wijze de belangen tegen elkaar zijn afgewogen (artikel 21 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer).

 

Overleg met de politie is noodzakelijk

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Gelderland-Zuid. Hij bracht hierover een positief advies uit.

Het toetsingskader voor de aanvraag

Alleen ter bescherming van één of meer van de in artikel 2, eerste en tweede lid van de Wegenverkeerswet 1994 daarin genoemde belangen kan een verkeersbesluit worden genomen.

 

Er is een verzoek is binnengekomen om de gehandicaptenparkeerplaats op te heffen aan de Nieuwe Kruisstraat 27 te Rossum. Deze gehandicaptenparkeerplaats is niet langer in gebruik.

 

 

  

Niet mee eens?

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Dat doet u schriftelijk of digitaal (via www.maasdriel.nl). U stuurt dit binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit naar de gemeente.

 

Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van ons besluit niet op. Als u deze opschorting wilt, dan kunt u de rechter vragen een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek dient u in bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM ARNHEM.

 

Naar boven