Vastgesteld uitwerkingsplan 'Morgenbad Leuth'

Logo Berg en Dal

Burgemeester en wethouders van Berg en Dal maken bekend dat zij het uitwerkingsplan ongewijzigd hebben vastgesteld en het vastgestelde uitwerkingsplan gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Het plan

Het uitwerkingsplan heeft betrekking op de realisatie van de 2e fase van het geheel onherroepelijk in werking zijnde bestemmingsplan 'Morgenbad Leuth'. De 2e fase betreft de bouw van 11 vrijstaande en/of twee aaneen gebouwde woningen in de nieuwe wijk Kalfsheuvel in Leuth.

Het plangebied is in het bestemmingsplan 'Morgenbad Leuth' bestemd tot 'Wonen - Uit te werken'. In artikel 7.2 van het bestemmingsplan is opgenomen dat burgemeester en wethouders deze bestemming kunnen uitwerken met inachtneming van de opgenomen uitwerkingsregels. Het vastgestelde uitwerkingsplan voldoet aan deze uitwerkingsregels.

Inzage

Het vastgestelde uitwerkingsplan 'Morgenbad Leuth' ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening met ingang van 28 mei 2019 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. Het plan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:

- http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1945.UpLeMorgenbad-VSG1

- https://1945.ropubliceer.nl

Daarnaast is het vastgestelde uitwerkingsplan op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavond van 17.00u tot 19.00u. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer G. Klaassen, telefoonnummer 0614 62 48 99.

Tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loopt van 29 mei tot en met 9 juli 2019.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het vaststellingsbesluit en bovengenoemd vastgesteld uitwerkingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

- Een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet tijdig een zienswijze op het ontwerpbesluit kenbaar heeft gemaakt.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het vaststellingsbesluit treedt daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn in werking.

Voorlopige voorziening

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De voorzieningenrechter kan een voorziening treffen als de zaak spoedeisend is, waardoor het vaststellingsbesluit niet in werking treedt dan wel de inwerkingtreding wordt opgeschort tot het moment dat op het beroep is beslist.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over het griffierecht kunt u contact opnemen met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, telefoonnummer 070 - 42 64 426.

Groesbeek, 27 mei 2019

Naar boven