Herstelbesluiten bestemmingsplan Windpark en zonneveld Koningspleij Noord en omgevingsvergunning Windpark Koningspleij

Logo Arnhem

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 15 mei 2019 heeft besloten de toelichting bij het bestemmingsplan Windpark en zonneveld Koningspleij Noord gewijzigd vast te stellen naar aanleiding van de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: de Afdeling) van 13 februari 2019 (ECLI:NL:RVS:2019:295).

Het herstelbesluit is landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.0906-0302.

Tevens hebben burgemeester en wethouders bij besluit van 23 april 2019 met nummer 354263 aan de op 11 juli 2017 verleende omgevingsvergunning voor het realiseren van het windpark een extra bijlage toegevoegd.

 

Aanleiding en doel

Het oorspronkelijke bestemmingsplan Windpark en zonneveld Koningspleij Noord is op 4 juli 2017 door de gemeenteraad vastgesteld. Tegen dit besluit en het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning zijn 5 beroepen bij Afdeling ingediend. In haar tussenuitspraak op deze beroepen van 13 februari 2019 heeft de Afdeling de beroepen ongegrond verklaard met uitzondering van de beroepsonderdelen met betrekking tot de beheerderswoningen aan de Oude Veerweg 23 en 25 te Arnhem, zoals bedoeld in artikel 15 van de planregels.

De Afdeling heeft overwogen dat onvoldoende is gemotiveerd dat deze woningen als beheerderswoningen kunnen worden bestemd. Met name is er volgens Afdeling niet duidelijk of er wel voldoende sprake is van een zodanige technische, organisatorische of functionele bindingen tussen de betrokken woningen en het windpark dat er sprake is van beheerderswoningen. Daarom heeft zij aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders opdracht gegeven om aan te tonen dat er wel sprake is van een voldoende binding, dan wel om aan te tonen dat er ter plaatse van de woningen, ook als deze niet gebruikt worden als bedrijfswoning, voldaan kan worden aan de normen voor geluid en slagschaduw.

Ter nadere motivering van de aanwijzing van de woningen aan de oude Veerweg 23 en 25 te Arnhem als beheerderswoningen heeft de gemeenteraad op 15 mei 2019 besloten aan het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Windpark en zonneveld Koningspleij Noord van 10 juli 2017 toe te voegen de ‘Notitie beheerderswoningen Windpark Koningspleij’. In deze notitie wordt nader gemotiveerd dat de betrokken woningen kwalificeren als beheerderswoningen.

Deze notitie is als bijlage 28 aan de toelichting bij het bestemmingsplan gevoegd. Daaraan zijn tevens de in deze notitie genoemde overeenkomsten in geanonimiseerde vorm toegevoegd.

Daarnaast is de notitie tevens ter nadere motivering als bijlage bij het besluit tot aanpassing van de omgevingsvergunning gevoegd .

 

Inzien

Het bestemmingsplan Windpark en zonneveld Koningspleij Noord en het vaststellingsbesluit alsmede het besluit tot aanpassing van de omgevingsvergunning liggen met ingang van maandag 27 mei 2019 tot en met 8 juli 2019 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor van de gemeente Arnhem aan de Eusebiusbuitensingel 53.

Deze stukken zijn met ingang van 27 mei 2019 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0202.906-0302 

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.906-/NL.IMRO.0202.906-0302/

De interactieve digitale verbeelding van de omgevingsvergunning is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0202.OGV912-0302

De digitale bestanden die gezamenlijk de juridisch geldende omgevingsvergunning vormen zijn te vinden op het webadres:

https://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.OGV912-/NL.IMRO.0202.OGV912-0302/

Procedure

Belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders met de vaststelling van het herstelbesluit van 15 mei 2019, respectievelijk het besluit tot aanpassing van de omgevingsvergunning van 23 april 2019 hebben aangebracht, kunnen tegen deze besluiten binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan alleen worden gericht tegen de inhoud van de herstelbesluiten. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde afdeling.

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.

Op deze besluiten is Afdeling 2 van Hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden binnen de beroepstermijn in hun beroepschrift moeten aangeven welke bezwaren zij hebben tegen de besluiten. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden (meer) worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

 

Naar boven