Besluit Verkeersregeling Joop Stokkermansstraat

Logo Hilversum

Zaak 531464

Burgemeester en wethouders van Hilversum hebben het volgende overwogen ;

Krachtens artikel 2 lid 1 en 2 van de Wegenverkeerswet 1994 kunnen de daarin vastgestelde regels dienen om de verkeersveiligheid op de weg te verzekeren, weggebruikers en passagiers te beschermen, de weg in stand te houden, de bruikbaarheid daarvan te waarborgen en door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade, dan wel aantasting van karakter of functie van objecten of gebieden te voorkomen of te beperken.

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient een verkeersbesluit te worden genomen voor het plaatsen of verwijderen van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Er bestaat behoefte aan een verkeersregeling voor wegen in de in aanbouw zijnde buurt Anna’s Hoeve.

Het doel van de verkeersregeling is het verkeersveilig inrichten en kunnen gebruiken van de weg door het verkeer alsmede het voorkomen van verkeer-gerelateerde overlast of aantasting van de buurt.

De buurt Anna’s Hoeve is ontworpen en ingericht als verblijfsgebied. Joop Stokkermansstraat mondt in het noorden met een uitritconstructie uit op de 50km gebiedsontsluitingsweg Minckelersstraat. In zuidwaartse richting loopt Joop Stokkermansstraat met een knik naar het oosten en sluit aan op Pi Schefferstraat. De weg Joop Stokkermansstraat is erftoegangsweg en is ingericht tot 30 km-weg. Vanwege de beperkte breedte van de door middenstroken gescheiden rijbanen op het noord-zuiddeel van de weg en gelet op de doorstroming en veiligheid voor de weggebruikers, moeten de weggebruikers de middenstroken aan de rechterzijde volgen. Daartoe wordt op de rijbanen eenrichtingsverkeer ingesteld. (westelijke rijbaan in zuidelijke richting en oostelijke rijbaan in noordelijke richting)

Op de oostelijke rijbaan mondt de weg Tom Manderstraat uit met een uitritritconstructie. Het uitkomend verkeer Tom Manderstraat dient hier naar rechts zijn weg te volgen. Daartoe wordt bij de kruising op Joop Stokkermansstraat ter ondersteuning aan de in dit besluit geplaatste borden tot eenrichtingsweg, het bord C4 -eenrichtingsweg pijl naar rechts- geplaatst of bij gebrek aan ruimte de borden combinatie C2 – C3 voor eenrichtingsweg bijgeplaatst.

De middenstroken zijn uitgevoerd en ingericht met meest parkeerplaatsen. Buiten de aangegeven parkeerplaatsen wordt een parkeerverbod met zonale werking vastgesteld.

De korpschef politie is gehoord in overeenstemming met artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) en adviseert positief op de voorgestelde maatregelen.

Joop Stokkermansstraat is gelegen binnen deze gemeente en bij de gemeente in beheer en onderhoud.

Het ontwerp van dit besluit is op 28 maart 2019 op de gebruikelijke wijze gepubliceerd op de website www.overheid.nl onder Bekendmakingen - Gemeenteblad. Een ieder is gedurende 6 weken in de gelegenheid gesteld om zijn of haar zienswijze ten aanzien van dit ontwerpbesluit kenbaar te maken. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Op grond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) is het college bevoegd ten aanzien van het verkeer op de binnen deze gemeente gelegen wegen, welke niet onder het beheer van het rijk, de provincie of een waterschap vallen, de besluiten te nemen als bedoeld in artikel 12 van het BABW en het college heeft deze bevoegdheid gemandateerd aan de portefeuillehouder verkeer.

Bij ons besluit van 30 augustus 2005 is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, van toepassing verklaard voor verkeersbesluiten (besluiten op grond van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer) met uitzondering van besluiten met betrekking tot gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken.

Burgemeester en wethouders van Hilversum besluiten ;

  • 1.

    Door het plaatsen van, dan wel aansluiten op borden A1 30km/h met zonale werking van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, hierna te noemen ‘de bijlage’, Joop Stokkermansstraat aan te wijzen als weg waarvoor de maximale snelheid 30km/h bedraagt.

  • 2.

    Door het plaatsen van borden C2 en C3 van de bijlage de rijbanen aan weerszijde van de middenstroken Joop Stokkermansstraat aan te wijzen als eenrichtingsweg waarbij voor bestuurders de oostelijke rijbaan gesloten wordt verklaard in zuidelijke richting en de westelijke rijbaan gesloten wordt verklaard in noordelijke richting.

  • 3.

    Door het plaatsen van, dan wel aansluiten op bord E1 van de bijlage, met zonale werking, het parkeren op Joop Stokkermansstraat te verbieden.

Hilversum, 21 mei 2019

Burgemeester en wethouders van Hilversum,

Namens dezen:

De portefeuillehouder verkeer,

A.J. Wolthers

Dit besluit met eventuele bijlagen wordt op 29 mei 2019 overeenkomstig de Verordening op de elektronische publicatie Hilversum 2014 bekend gemaakt op de website www.overheid.nl onder Bekendmakingen -Staatscourant en is daar in zijn geheel in te zien. Dit is de enige rechtsgeldige bekendmaking. Dit besluit treedt in werking de dag na de bekendmaking.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen 6 weken na de bovengenoemde dag van bekendmaking beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig bij het college zienswijzen naar voren heeft gebracht op het ontwerpbesluit van de verkeersregeling. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste uw naam en adres, dagtekening (datum), een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van uw beroep bevatten. Het beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend. Het beroep heeft geen schorsende werking. Als u dit wel wilt, dient u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening aan te vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA Utrecht. (o.v.v. voorlopige voorziening).

Aan het behandelen van een beroepschrift en een verzoek tot voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Informatie over actuele bedragen kunt u vinden op www.rechtspraak.nl

zaak 531464

Naar boven