Aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling Bouwhuisweg 9 in Nieuwleusen

Logo Dalfsen

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, vijfde lid van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

Op 4 april 2019 (gewijzigd op 18 april 2019) is een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling ingediend voor de inrichting gelegen aan de Bouwhuisweg 9 in Nieuwleusen.

Het betreft het uitbreiden van de pluimveehouderij ((groot)ouderdieren van vleeskuikens in opfok < 19 weken). De twee achterste bestaande stallen worden gesloopt en hiervoor in de plaats worden twee nieuwe (grotere) stallen opgericht. Totaal worden er in de gewenste situatie 89.800 (groot)ouderdieren van vleeskuikens in opfok < 19 weken gehouden.

Deze activiteit is onderworpen aan een m.e.r.-beoordelingsplicht door het bevoegd gezag ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. artikel 7.2a van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Dalfsen hebben op 21 mei 2019 besloten dat voor deze activiteit geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld, voordat door hen een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsvergunning voor de voorgenomen activiteit. Volgens burgemeester en wethouders van Dalfsen leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Inzage

Het besluit ligt vanaf 29 mei 2019 zes weken ter inzage tijdens de openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen.

Het besluit betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag voor een omgevingsvergunning activiteit milieu. Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtsreeks in zijn belang treft.

Dalfsen, 28 mei 2019

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen

 

Naar boven