Zaaknummer V18/33764, Hoogstraat 39

Logo Eindhoven

[Omgevingsvergunning en Verklaring van geen bedenkingen Hoogstraat 39

Bekendmaking OmgevingsvergunningHet college van burgemeester en wethouders heeft op 21 mei 2019 een omgevingsvergunning verleend voor: Het verbouwen en optoppen van een bestaand kantoorpand naar 25 woningen aan de Hoogstraat 39. Zaaknummer V18/33764.

Besluit hogere grenswaardenHet college van burgemeester en wethouders heeft op 30 april 2019 hogere grenswaarden ten gevolge van het wegverkeer op de Edenstraat, Mauritsstraat en Hoogstraat vastgesteld.

Verklaring van geen bedenkingenDe gemeenteraad heeft op 14 mei 2019 een verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor het realiseren van 25 appartementen aan de Hoogstraat 39.

Inzage De besluiten van het college van burgemeester en wethouders (de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden) en het besluit van de gemeenteraad (afgifte van de verklaring van geen bedenkingen) voor de ontwikkeling aan de Hoogstraat 39 liggen vanaf 30 mei 2019 tot en met 11 juli 2019 ter inzage. Deze stukken liggen klaar op het inwonersplein, Stadskantoor, Stadhuisplein 10. Voor openingstijden zie colofon.

Daarnaast zijn de beschikking omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen met de ruimtelijke onderbouwing digitaal te raadplegen op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: http://ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=NL.IMRO.0772.OVV1833764-0301 De bronbestanden zijn beschikbaar via:www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.OVV1833764-/NL.IMRO.0772.OVV1833764-0301

De naam is: Omgevingsvergunning voor  het verbouwen en optoppen van een bestaand kantoorpand naar 25 woningen aan de Hoogstraat 39

Beroep Met ingang van vrijdag 31 mei 2019 tot en met donderdag 11 juli 2019 kan beroep worden ingesteld tegen het besluit van de gemeenteraad tot afgifte van de verklaring van geen bedenkingen en/of tegen de verleende omgevingsvergunning en/of tegen het hogere waardenbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze op het ontwerp-verklaring van geen bedenkingen, de ontwerp-omgevingsvergunning

  

Op het besluit van het college van burgemeester en wethouders tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor het verbouwen en optoppen van een bestaand kantoorpand naar 25 woningen aan de Hoogstraat 39 is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit alsmede tegen het besluit van de gemeenteraad tot afgifte van de verklaring van geen bedenkingen. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het beroep wordt niet ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Een beroepschrift kunt u indienen bij: Rechtbank Oost-Brabant Sector Bestuursrecht Postbus 90125 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Voorlopige voorziening en inwerkingtredingEen beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning en het hogere waardenbesluit treden in werking met ingang van 12 juli 2019. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek kunt u richten aan de voorzieningenrechter van de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank Oost-Brabant (Postbus 90125; 5200 MA ’s-Hertogenbosch).

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning en/of het hogere waardenbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

 

Eindhoven 21-05-2019

Naar boven