Gemeente Maastricht, tervisielegging van het vastgestelde bestemmingsplan ‘Hoolhoes’.

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht bekend dat het bestemmingsplan ‘Hoolhoes’ is vastgesteld bij besluit van de raad der gemeente Maastricht d.d. 14 mei 2019. Ten opzichte van het ontwerp hebben wijzigingen plaatsgevonden. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Hoolhoes’ maakt de realisatie van 42 grondgebonden koopwoningen en 28 sociale huurappartementen, 2.300 m2 commerciële ruimte op de begane grond -waaronder een supermarkt en een kleinschalige horecavoorziening- op de locatie ‘Hoolhoes’ aan de noordoostrand van de gemeente Maastricht tussen de wijken Limmel en Nazareth mogelijk.

Essentie van de wijzigingen;

De wijziging betreft een verduidelijking / aanpassing van beheersmaatregel 2 zoals opgenomen in de bijlage 1 behorende bij de regels ‘Eindverantwoording groepsrisico Hoolhoes’.Voor meer informatie verwijzen wij u naar het raadsvoorstel- en besluit.

Inzien:

Met ingang van 7 juni tot en met 18 juli 2019 liggen het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken inzage aan het gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht. Het digitale plan is te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.NL.IMRO.0935.bpHoolhoes-vg01

Beroepsmogelijkheid bestemmingsplan

Binnen de termijn van ter inzage legging kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen die:

- tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt;

- redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

- bedenkingen hebben tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

U kunt uw beroepschrift voorzien van naam en adres van de indiener, de dagtekening, ondertekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep, indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op een van de volgende wijzen:

- Per post gericht aan de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage;

- digitaal toesturen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ ;

- Per fax 070-3651380.

Meer informatie over het indienen van beroep of voorlopige voorziening treft u aan op de volgende website:https://www.raadvanstate.nl/onze-werkwijze/bestuursrechtspraak/ruimtelijke-ordeningskamer.html 

Inwerkingtreding

De dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, treedt het bestemmingsplan in werking, tenzijbinnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

 

Maastricht, 6 juni 2019.

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

De Secretaris, R.E.C. Kleijnen

De Burgemeester, J.M. Penn-te Strake

 

Naar boven