Bekendmaking ontwerpomgevingsvergunning 64 appartementen en 14 grondgebonden woningen P.C. Hooftlaan en de Rhijnvis Feithstraat, Maassluis

Logo Maassluis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis maken bekend het voornemen te hebben om op basis van artikel 2.12, eerste lid, sub a onder 3 jo 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht  een omgevingsvergunning  te verlenen voor  de realisatie van 64 appartementen en 14 grondgebonden woningen aan de P.C. Hooftlaan en de Rhijnvis Feithstraat te Maassluis.

 

In verband hiermee, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.12 van de Wabo,  juncto afdeling 3.4 en 3.6 van de Algemene wet bestuursrecht, ligt het besluit met ingang van 24 mei 2019 gedurende een periode van 6 weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis aan de Koningshoek te Maassluis.

 

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis, Postbus 55, 3140 AB te Maassluis. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van de ontwerpomgevingsvergunning deze betrekking heeft. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Dat kunt u doen door contact op te nemen met mevrouw A. Hewitt, tel. 010-5931807. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. Een bezwaarschriftprocedure na het daadwerkelijke besluit is vervolgens niet mogelijk. Wel is dan beroep mogelijk bij de rechtbank te Rotterdam, afdeling bestuursrechtspraak.

 

Zakelijke weergave van de anterieure exploitatieovereenkomst “Deelplan 3 P.C. Hooftlaan”.

De gemeente Maassluis en de Stichting Maasdelta Groep hebben een anterieure exploitatieovereenkomst gesloten waarin afspraken zijn gemaakt over de realisatie van 64 appartementen inclusief recreatieruimte en 14 eengezinswoningen aan de P.C. Hooftlaan en de Rhijnvis Feithstraat te Maassluis.

 

Het doel van deze overeenkomst is het vastleggen van de afspraken tussen partijen om te komen tot de ontwikkeling van het projectgebied (exploitatiegebied). Met deze overeenkomst en de daarbij behorende bijlagen stellen partijen de randvoorwaarden vast waarbinnen de ontwikkeling van het projectgebied (exploitatiegebied) moet geschieden en maken zij afspraken over het bouwprogramma, bijdragen aan de exploitatie en (publiekrechtelijke) verantwoordelijkheden.

 

In de overeenkomst is daarnaast afgesproken dat:

a. initiatiefnemer de mogelijkheid heeft om voor eigen rekening en risico de ontwikkeling te realiseren conform de overeengekomen voorwaarden;

b. initiatiefnemer en de gemeente hebben afspraken gemaakt over de te maken kosten, waarmee het kostenverhaal voor het plangebied verzekerd wordt;

c. De gemeente spant zich in om een uitgebreide omgevingsvergunningprocedure te doorlopen, opdat de ontwikkeling van initiatiefnemer planologisch mogelijk gemaakt wordt;

d. Gemeente behoudt volledig haar publiekrechtelijk verantwoordelijkheid en bevoegdheden ten aanzien van het ruimtelijk ordeningsproces.

 

De overeenkomsten zijn aangegaan voor de periode die noodzakelijk is voor het voltooien van de ontwikkeling. Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud daarvan kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

 

Voor meer informatie over deze kennisgeving kunt u contact opnemen met mevrouw A. Hewitt.

 

Maassluis, 23 mei 2019

 

Naar boven