Ontwerpbestemmingsplan ‘Campus Nova’, ontwerpbesluit hogere waarden en m.e.r-beoordelingsbesluit, Haarlem

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken bekend dat met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan Campus Nova met identificatienummer NL.IMRO.0392.BP8120007-on01;

  • 2.

    het ontwerpbesluit hogere waarden voor de geluidsbelasting vanwege spoorweglawaai en wegverkeerslawaai;

  • 3.

    het m.e.r.-beoordelingsbesluit.

Doel

Ontwerpbestemmingsplan

Het Nova College wil de locatie aan de Zijlweg 203 transformeren in een campus, die bijdraagt aan een uitdagende duurzame leeromgeving met veel groen, waarbij een aantal opleidingen op één locatie wordt geclusterd. Hiertoe is een stedenbouwkundig plan opgesteld. De campus voorziet in een uitbreiding van het bestaande schoolgebouw met een serre, een nieuw multifunctioneel onderwijsgebouw, een paviljoen/restaurant, twee fietsenstallingen en verplaatsing van de parkeervoorzieningen naar de noordoosthoek.

Ontwerpbesluit Hogere waarde

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen – op grond van art. 110a van de Wet geluidhinder – hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai en spoorweglawaai ten behoeve van de in het ontwerpbestemmingsplan geprojecteerde geluidsgevoelige gebouwen.

M.e.r. beoordelingsbesluit

Uit de aanmeldingsnotitie en bijbehorende conclusie blijkt dat de activiteiten die mogelijk worden gemaakt met de voorliggende ontwikkeling, gelet op de kenmerken en de plaats van de activiteiten en kenmerken van de potentiële effecten, niet zodanig van invloed op het milieu zijn dat een milieueffectrapportage moet worden doorlopen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken kan worden geraadpleegd:

  • In de publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. Van maandag tot vrijdag kunt u tussen 9.00 en 11.00 uur zonder afspraak terecht in de publiekshal. Buiten deze tijden werkt de gemeente alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken via de website

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn mag iedereen zienswijzen naar voren brengen inzake het ontwerpbestemmingsplan. Tegen het ontwerpbesluit hogere waarden geluid kunnen alleen belanghebbenden zienswijzen naar voren brengen. Dit kan digitaal via het emailadres bestemmingsplannen@haarlem.nl. Schriftelijke zienswijzen stuurt u naar Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, t.a.v. de heer K. Glas. Uw zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, datum en de naam van het bestemmingsplan. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar op tel. 023- 511 3544. (b.g.g. op tel. 023-14023). Beantwoording van de zienswijzen wordt als onderdeel van het besluit gepubliceerd op internet, inclusief de namen van de indieners. Mocht u bezwaar hebben tegen het publiceren van uw naam dan kunt u dit vermelden bij het indienen van de zienswijze.

Geen zienswijzen ‘m.e.r-beoordelingsbesluit’

Een m.e.r.-beoordelingsbesluit betreft een beslissing inzake de procedure ter voorbereiding van een besluit. Overeenkomstig artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is een dergelijke beslissing niet vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Naar boven