Gemeente Dinkelland - Ontwerpbestemmingsplan “Vasserweg 14A/B Ootmarsum” en ontwerpbeeldkwaliteitsplan “Rood voor Rood” en ontwerpbesluit “Hogere geluidsgrenswaarde”

Logo Dinkelland

Burgemeester en wethouders van Dinkelland maken bekend dat ter inzage ligt:

 

Het ontwerp-bestemmingsplan Vasserweg 14A/B Ootmarsum

Het ontwerp-bestemmingsplan maakt de realisatie van één nieuwe woning en het gebruik van één voormalige bedrijfswoning als woning mogelijk middels toepassing van de rood voor rood regeling. Hiervoor wordt alle landschap ontsierende bebouwing op het perceel gesloopt en wordt er geïnvesteerd in ruimtelijke kwaliteit.

 

Ter inzage

Het papieren exemplaar van het ontwerp-bestemmingsplan ligt met ingang van 24 mei 2019 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.

U kunt het ontwerp-bestemmingsplan digitaal inzien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl -> een plan bekijken -> bestemmingsplannen -> ID -> type dan: NL.IMRO.1774.BUIBPVASSERWEG14AB-OW01. Het plan is eveneens digitaal in te zien via de gemeentelijke website https://www.dinkelland.nl/ruimtelijke-plannen.

 

Zienswijze

Tijdens bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad, postbus 11, 7590 AA Denekamp en dienen voor het einde van de termijn te worden ingediend dan wel per post te zijn bezorgd. Mondelinge zienswijzen kunt u binnen bovengenoemde termijn indienen nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met de heer B. Prins van het organisatieonderdeel Fysieke Leefomgeving via het telefoonnummer 0541-854100.

 

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat ter inzage ligt:

 

Het ontwerp-beeldkwaliteitsplan “Rood voor Rood”

In het gemeentelijk welstandsbeleid is nog geen rekening gehouden met de nieuwe functie van het gebied. Daarom is er een beeldkwaliteitsplan gemaakt. Het beeldkwaliteitsplan dient ter vervanging van de welstandsparagraaf van het gemeentelijke welstandsbeleid. De welstandsnota bevat basisvoorwaarden waaraan bouwaanvragen op welstandsaspecten worden getoetst. De gemeenteraad dient daarvoor overeenkomstig het bepaalde in artikel 12a van de Woningwet deze aanvullende criteria vast te stellen waarvan de essentie in de welstandsnota wordt opgenomen.

 

Het beeldkwaliteitsplan beschrijft wenselijke verschijningsvormen en materialisering van de te bouwen gebouwen door criteria te geven voor typologie, volume, detaillering en materiaal- en kleurgebruik.

 

Ter inzage

Het ontwerp-beeldkwaliteitsplan ligt met ingang van 24 mei 2019 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Ook is het beeldkwaliteitsplan te raadplegen via www.dinkelland.nl/ruimtelijke-plannen.

 

Zienswijze

Tijdens bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen tegen het ontwerp-beeldkwaliteitsplan. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad, postbus 11, 7590 AA Denekamp en dienen voor het einde van de termijn te worden ingediend dan wel per post te zijn bezorgd. Mondelinge zienswijzen kunt u binnen bovengenoemde termijn indienen nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met de heer B. Prins van het organisatieonderdeel Fysieke Leefomgeving via het telefoonnummer 0541-854100.

 

 

 

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat ter inzage ligt:

 

Het ontwerp-besluit hogere grenswaarde

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens om op grond van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen. De hogere grenswaarde heeft betrekking op het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde bij bestemmen van de voormalige bedrijfswoning tot burgerwoning.

 

Ter inzage

Het ontwerp-besluit hogere grenswaarde ligt met ingang van 24 mei 2019 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Ook is het ontwerp-besluit hogere grenswaarde te raadplegen via www.dinkelland.nl/ruimtelijke-plannen.

 

Zienswijze

Tijdens bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen tegen het besluit hogere grenswaarden moeten worden gericht aan het college van Burgmeester en wethouders, postbus 11, 7590 AA Denekamp. Schriftelijke zienswijzen dienen voor het einde van de termijn te worden ingediend dan wel per post te zijn bezorgd. Mondelinge zienswijzen kunt u binnen bovengenoemde termijn indienen nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met mevrouw A. Voorpostel van het organisatieonderdeel Fysieke Leefomgeving via het telefoonnummer 0541-854100.

 

 

Burgemeester en wethouders voornoemd

 

 

 

Naar boven