Vastgesteld bestemmingsplan Noordeinde 150a

Logo Waddinxveen

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 15 mei 2019 het bestemmingsplan ‘Noordeinde 150a’ ongewijzigd vastgesteld. Tevens is besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Aan het Noordeinde 150a staat een bedrijfswoning die deel uitmaakte van een sierteeltbedrijf. In verband met de aanleg van het Bentwoud zijn de landerijen in 2009 verkocht en is de kwekerij beëindigd. Met de inwerkingtreding van de Wet plattelandswoningen op 1 januari 2013 is het mogelijk om voormalige bedrijfswoningen om te zetten naar een ‘plattelandswoning’. Het huidige bestemmingsplan bevat hiervoor geen mogelijkheden, zodat een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk is. Het bestemmingsplan ‘Noordeinde 150a’ maakt de functiewijziging mogelijk. Tevens is de reeds vergunde beautysalon in één van de bijgebouwen opgenomen in dit bestemmingsplan. In de onderstaande afbeelding wordt de globale begrenzing van het plangebied aangegeven. Voor de exacte begrenzing wordt verwezen naar het bestemmingsplan.

Globale begrenzing plangebied aangegeven met een rechthoek

Het ontwerpbestemmingsplan heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen van 31 januari tot en met 13 maart 2019. Er is een zienswijze ontvangen die niet tot wijzigingen in de juridische onderdelen van het bestemmingsplan heeft geleid. Ambtshalve zijn er geen redenen om het bestemmingsplan aan te passen. Het bestemmingsplan voldoet aan de wettelijke, beleidsmatige en digitale eisen.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het bestemmingsplan zelf (inclusief de Nota van beantwoording zienswijzen) liggen met ingang van 23 mei 2019 gedurende zes weken (tot en met 3 juli 2019) ter inzage. De stukken zijn te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0627.BPNoordeinde150a-0401). U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen via de computer bij de Publieksbalie in het gemeentehuis.

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet in staat zijn geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen, kunnen binnen de bovengenoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie over het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het bestemmingsplan zelf kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte via het telefoonnummer 14 0182 of via het e-mailadres ro@waddinxveen.nl.

Waddinxveen, 22 mei 2019

Naar boven