Verkeersbesluit Krachtighuizerweg, Putten

Logo Putten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Putten zijn op grond van artikel 18 lid 1 sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van:

  • het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • het beschermen van de weggebruikers en passagiers; is het gewenst om op de kruising Oude Prinsenweg en Krachtighuizerweg het verplichte fietspad (in het verlengde van de Krachtighuizerweg) uit de voorrang te halen door:

  • het plaatsen van bord B6, verleen voorrang aan de bestuurder op de kruisende weg.

  • het plaatsen van markering, haaientanden.

Ondanks het een gelijkwaardige kruising is, krijgen fietsers komende vanaf het fietspad regelmatig geen voorrang. Het fietspad valt ook slecht op, omdat deze onder de bomen is gelegen.

Om te voorkomen dat fietsers voorrang gaan nemen, in plaats van krijgen, is het gewenst om de voorrang van het fietspad op de kruising te regelen. Hiermee nemen wij de fietsers in bescherming.

Overeenkomstig artikel 24 BABW is overleg gepleegd met de gemandateerde verkeersadviseur van de Nationale Politie, in de Eenheid Oost-Nederland, district Noord en Oost Gelderland en deze een positief advies heeft afgegeven.

VERKEERSTEKENS

In artikel 12 van het BABW is limitatief opgenomen voor welke verkeerstekens een verkeersbesluit vereist is. In Bijlage 1 van het Reglement en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) staan de verkeersborden genoemd. In dit besluit gaat het om de volgende verkeerstekens:

  • B6, Verleen voorrang aan bestuurders op de kruisende weg

  • Art. 80, Haaietanden

BESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen besluiten wij om de volgende verkeerssituaties aan te passen en daarbij conform aan bijgevoegde tekeningen de verkeersborden, markeringen en verkeerstekens als hiervoor genoemd te (ver)plaatsen, aanbrengen en verwijderen:

  • door middel van bord model B6 en haaietanden het fietspad uit de voorrang te halen op de kruising Oude Prinsenweg en Krachtighuizerweg.

Tegen deze beslissing kunnen belanghebbenden binnen zes weken na datum van verzending van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Voorts kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dat vereist. Het vragen van een voorlopige voorziening is mogelijk indien binnen de genoemde termijn ook een bezwaarschrift wordt ingediend.

Verzenddatum:

Burgemeester en wethouders van Putten,

 

mr. F.E. Contant, secretaris

H. A. Lambooij, burgemeester

Naar boven