Ontwerpbestemmingsplan II Blixembosh Noordoost (Plateau) en concept-beeldkwaliteitsplan Blixembosch Het Plateau

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf 23 mei 2019 het ontwerp van het bestemmingsplan II Blixembosch Noordoost (Plateau) en het concept-beeldkwaliteitsplan Blixembosch Het Plateau ter inzage liggen.

Het plandeel Plateau is het tweede plandeel dat ontwikkeld wordt. In 2015 was het de bedoeling dat dit plandeel uitgevoerd zou worden in de vorm van terrassen. Door gewijzigde inzichten is een nieuw stedenbouwkundig plan gemaakt waarbij woningen gerealiseerd worden op een plateau. Er is ruimte voor maximaal 180 grondgebonden woningen in verschillende woningtypen in het plateau. Totaal gaat het in het plangebied om 180 woningen + 2 woningen. De 2 woningen zijn gesitueerd in het gedeelte van de Velden in het zuidoosten van het plangebied.

Het plangebied wordt begrensd de afrit van de A50 die aansluit op de John F. Kennedylaan in het noorden en de John F. Kennedylaan in het oosten. In het zuiden wordt het plangebied begrensd door een groenzone dat is gesitueerd tussen de overige nieuwbouwlocaties in Blixembosch Noordoost.

Tegelijkertijd met het bestemmingsplan is het beeldkwaliteitplan Blixembosch Het Plateau ontwikkeld. Dit beeldkwaliteitsplan vervangt het op 8 januari 2011 vastgestelde beeldkwaliteitsplan Blixembosch Noordoost voorzover het betreft het plangebied van het bestemmingsplan II Blixembosch Noordoost (Plateau). Vooruitlopend op de vaststelling door de gemeenteraad wordt hiervoor een inspraakprocedure doorlopen.

Inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan II Blixembosch Noordoost (Plateau) en het concept-beeldkwaliteitsplan Blixembosch Het Plateau liggen met ingang van donderdag 23 mei 2019 tot en met woensdag 3 juli 2019 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag van 9.00 tot 19.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 09.00-16.30 uur.

Daarnaast kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80291-0201

De bronbestanden kunt u vinden via: www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80291-/NL.IMRO.0772.80291-0201/

Het concept-beeldkwaliteitplan is digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website via de direct link: https://www.eindhoven.nl/bouwen/bouwprojecten/blixembosch-buiten

Zienswijze/Inspraakreactie

Tijdens de genoemde termijn is het voor iedereen mogelijk om:

  • 1.

    een zienswijze in te dienen ten aanzien van het bestemmingsplan. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling. Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend. Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen deze betrekking heeft. Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen dan dient u vóór 26 juni 2019 een afspraak te maken met Bram Renwarin, telefoonnummer (040) 238 64 19.

  • 2.

    een inspraakreactie kenbaar te maken ten aanzien van het beeldkwaliteitsplan. Dit kan schriftelijk of digitaal door deze te sturen naar het volgende e-mailadres: bestemmingsplannen@eindhoven.nl. U wordt verzocht in uw reactie uitdrukkelijk te vermelden dat die betrekking heeft op het ‘concept-beeldkwaliteitsplan Blixembosch het Plateau’.

Een schriftelijke zienswijze en/of een inspraakreactie kunt u sturen naar:

De gemeenteraad van Eindhoven, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

 

Eindhoven 22 mei 2019

Naar boven