Vooraankondiging voorbereiding bestemmingsplan "Kronenbergweg 11 en 12, Kronenberg", 21 mei 2019

Logo Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat het bestemmingsplan “Kronenbergweg 11 en 12, Kronenberg” (NL.IMRO.1507.KBKRBERGWEG11en12-BPO1) wordt voorbereid.

Het plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt aan de Kronenbergweg 11 en 12 te Kronenberg en is kadastraal bekend als gemeente Sevenum, sectie N, nr. 296 en 303.

Aanleiding en doel van het toekomstig bestemmingsplan

Om de uitbreiding van de bebouwing en de noodzakelijke parkeer- en manoeuvreerruimte te kunnen

realiseren op de locatie Kronenbergweg 11, is een uitbreiding van de bestemming “Bedrijf” noodzakelijk met ca. 3.000 m2 tot een totale oppervlakte van ca. 12.500 m2. Ook de maximaal te bebouwen oppervlakte zal worden vergroot met 3.000 m2  en bedraagt na vaststelling van het bestemmingsplan totaal 6.220 m2.

Het agrarische bouwvlak aan de overzijde van de weg, wat resteert na de sloop van de stallen

(kronenbergweg 12), heeft een oppervlakte 4.500 m2. Dit bouwvlak wordt geschrapt, in ruil voor de

uitbreiding van de bestemming “Bedrijf” en de maximaal te bebouwen oppervlakte aan bedrijfsgebouwen op de locatie Kronenbergweg 11.

Kennisgeving

Het betreft hier uitsluitend een kennisgeving. Stukken met betrekking tot dit voornemen liggen niet ter inzage. Dat zal op een later moment gebeuren. Voorafgaand daaraan zal een nieuwe publicatie plaatsvinden. Deze kennisgeving wordt tevens op de gemeentelijke website bekend gemaakt. (www.horstaandemaas.nl).

Bezwaren of zienswijzen

Over dit voornemen is geen vorm van inspraak mogelijk.

Vervolgprocedure

Zodra een ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze voor een periode van zes weken ter inzage worden gelegd. In die periode kunnen ook zienswijzen worden ingediend over het plan. Te zijner tijd zal een nieuwe publicatie plaatsvinden (Staatscourant, Hallo, gemeentelijke website). Vanaf dat moment zal het plan ook beschikbaar zijn op de gemeentelijke website (www.horstaandemaas.nl) en op (www.ruimtelijkeplannen.nl).

Informatie

Deze informatie is ook terug te vinden op www.horstaandemaas.nl (zie bekendmakingen). Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de Team Omgeving tel. (077)477 9 777.

Horst, 21 mei  2019

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

C.C. Leppink-Schuitema, burgemeester

drs. J. van der Noordt MMO, secretaris.

 

Naar boven