Verleende omgevingsvergunning voor 43 appartementen op de hoek Nylânsdyk, Prinsessenweg en Beatrixweg te Leeuwarden

Logo Leeuwarden

Van donderdag 23 mei 2019 tot en met donderdag 4 juli 2019 ligt de omgevingsvergunning ex artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, onder 3° van de Wabo voor de bouw van 43 appartementen op de hoek van de Nijlânsdyk, Prinsessenweg en Beatrixweg te Leeuwarden (voormalige LTS-locatie), met bijbehorende stukken ter inzage.

Ontwikkeling

Op de hoek van de Nijlânsdyk, Prinsessenweg en Beatrixweg (voormalige LTS-locatie) te Leeuwarden is een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een wooncomplex bestaande uit 43 appartementen. Het pand bestaat uit twee vleugels met een verbindend gebouw gericht op de Prinsessenweg. In dit verbindend gebouw worden verschillende voorzieningen ondergebracht ten behoeve van de woningen, zoals bijvoorbeeld een fitnessruimte en gastenverblijven. Het middelpunt van het gebouw is een eigen overdekte binnentuin van bijna 2000 m2. Het perceel ligt in het bestemmingsplan “Nijlân” en heeft de bestemming ‘Maatschappelijk’. Het gebruik van de gronden ten behoeve van een woonfunctie is in strijd met de maatschappelijke bestemming.

Tegelijkertijd is de omgevingsvergunning voor de bouw van 42 woonzorgappartementen en 24 reguliere woonappartementen verleend. Dit gebouw is ten westen van deze ontwikkeling gesitueerd.

Inzage

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • -

    in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

  • -

Beroep

Bent u het niet eens met deze verleende omgevingsvergunning? Dan kunt u beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. U kunt alleen beroep instellen:

  • -

    van vrijdag 24 mei 2019 tot en met donderdag 4 juli 2019;

  • -

    als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen de ontwerp-omgevingsvergunning hebt ingediend;

  • -

    als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij het college in te dienen.

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven