Kennisgeving ontwerpbesluit omgevingsvergunning inrichting Zoutfabriek Harlingen, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 12 februari 2019 heeft Frisia Zout B.V. te Harlingen, een aanvraag ingediend om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De aanvraag heeft betrekking op de inrichting Zoutfabriek Harlingen, gelegen aan de Lange Lijnbaan 15 te Harlingen, in de gemeente Harlingen, op de percelen kadastraal ingedeeld, gemeente Harlingen, sectie B, nummers 3769 en 3770.

De vergunningaanvraag betreft het uitvoeren van een gedevieerde (schuine) diepboring naar het winningsgebied “Havenmond”, dat zich bevindt onder het Waddengebied op een diepte van circa 2.500 tot 3.000 meter, ten behoeve van het winnen van pekel. De diepboring wordt uitgevoerd vanuit een reeds op de inrichting gerealiseerde boorkelder. Het uitvoeren van de diepboring is een tijdelijke activiteit met een geschatte duur van 25 weken, inclusief opbouw en afbouw van de boortoren.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 27 mei 2019 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Harlingen, te Harlingen. Wij adviseren u voor de inzage van dit ontwerpbesluit eerst contact op te nemen met de gemeente (tel.14 0517).

Tot en met 8 juli 2019 kan een ieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken aan:

Dhr. mr. K.F. Peperkoorn

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

DG, Klimaat en Energie, Directie Warmte en Ondergrond

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot dhr. mr. K.F. Peperkoorn (tel. 070 – 379 6175) van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven