Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – De Zwette V en kennisgeving Milieu effect rapportage

Logo Leeuwarden

Van 23 mei 2019 tot en met 3 juli 2019 ligt het voorontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – De Zwette V met bijbehorende stukken ter inzage. Ook ligt het bij het bestemmingsplan behorende milieueffectrapport (MER) ter inzage. Het MER is als bijlage bij het bestemmingsplan gevoegd.

Plangebied

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Hendrik Algraweg aan de noordzijde, de Swette aan de oostzijde, de Boksumerdyk aan de zuidzijde en de Haak om Leeuwarden aan de westzijde.

Actualisatie verouderde plannen

Het plan vervangt een aantal plannen die nu nog in dit gebied van kracht zijn. Deze zijn verouderd omdat de wetgeving gewijzigd is en er nieuwe ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. Het plan is voor het grootste deel conserverend. De nu geldende regels blijven zoveel mogelijk gehandhaafd. Een uitzondering hierop vormt het toestaan van een hogere categorie bedrijvigheid in het zuidwestelijke deel van het bedrijventerrein. Daarnaast wordt de begrenzing op onderdelen aangepast, onder andere als gevolg van de realisatie van de Haak om Leeuwarden. Ook worden na binnenplanse afwijking en onder voorwaarden BEVI-inrichtingen en windturbines toegestaan.

Milieu effect rapportage

Voor het bestemmingsplan is ook een MER opgesteld omdat het bestemmingsplan m.e.r.-plichtige activiteiten mogelijk maakt. Het MER geeft inzicht in de potentiële milieugevolgen van het plan en de maatregelen die de gemeente neemt in het plan om deze gevolgen te beperken. In het bestemmingsplan wordt gemotiveerd op welke wijze is omgegaan met de resultaten en conclusies uit het MER.

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en het MER kunt u inzien:

  • -

    in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

Reageren

In de periode waarin het voorontwerpbestemmingsplan en het MER ter inzage liggen, kunnen ingezetenen en belanghebbenden reageren. Dit kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. U geeft aan met welke punten in het voorontwerp bestemmingsplan u het wel of niet eens bent en waarom. Het college van burgemeester en wethouders kan deze punten dan afwegen en meenemen bij het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan.

Tijdens deze periode kunt u tevens een zienswijze over het MER indienen. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom.

  • o

    Schriftelijk/elektronisch:

  • -

    schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

 

Vermeld in uw brief/mail:

  • -

    inspraak voorontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – De Zwette V en/of zienswijze MER

  • -

    waarom u een reactie indient

  • -

    de datum

  • -

    uw naam en adres

  • -

    in geval van een brief uw handtekening

  • o

    mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

 

Naar boven