Besluit van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 17 mei 2019, nr. WJZ/ 19096371, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging functionarissen van het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en paragraaf XVIII van de Bijlage Organisatie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat bij het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2019;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging functionarissen van het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat wordt als volgt gewijzigd:

A

Onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van artikel 1, onderdeel k, van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging functionarissen van het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

l. de machtigingenbeheerders eHerkenningsmiddelen:

de machtigingenbeheerders eHerkenningsmiddelen van het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

B

Onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van artikel 2, onderdeel c, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • d. het inschrijven van het Agentschap Telecom en zijn machtigingenbeheerders in een machtigingenregister als bedoeld in het Afsprakenstelsel Elektronische Toegangsdiensten, met inachtneming van door de secretaris-generaal gestelde regels.

C

Na artikel 10 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 10a

  • 1. Aan de machtigingenbeheerders eHerkenningsmiddelen wordt, ieder voor zich, volmacht en machtiging verleend voor aangelegenheden die verband houden met het aanschaffen, uitgeven en beheren van eHerkenningsmiddelen en het daarmee autoriseren van medewerkers tot het afnemen van digitale overheidsdiensten, met dien verstande dat het aangaan van financiële verplichtingen een bedrag van € 5.000 per verplichting niet te boven gaat.

  • 2. De machtigingenbeheerders eHerkenningsmiddelen nemen voor de in het eerste lid genoemde aangelegenheden, de door de secretaris-generaal gestelde regels over de uitgifte en beheer van eHerkenningsmiddelen in acht.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit wordt in de Staatscourant geplaatst.

’s-Gravenhage, 17 mei 2019

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK ’s-Gravenhage

Naar boven