Kennisgeving ontwerp omgevingsvergunning woontoren Haaksbergweg 3 te Amsterdam

Logo Amsterdam
  • -

    Ontwerp  omgevingsvergunning voor het oprichten van een woontoren (133 meter) voorzien van circa 312 appartementen met een 2-laagse ondergrondse parkeergarage en commerciële ruimten in de plint op de locatie aan de Haaksbergweg 3 te Amsterdam 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), artikel 3.31 van de Wet Ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend: 

Met ingang van 21 mei 2019 ligt met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ingevolge afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, gedurende een termijn van 6 weken ter inzage:  

  • Ontwerp omgevingsvergunning voor het oprichten van een woontoren (133 meter) voorzien van circa 312 appartementen met een 2-laagse ondergrondse parkeergarage en commerciële ruimten in de plint op de locatie aan de Haaksbergweg 3 te Amsterdam (OLOnr  3764937).

    De ontwerp vergunning heeft betrekking op de navolgende aspecten:

    • o

      het bouwen van een bouwwerk (artikel 2.1, eerste lid, onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

    • o

      het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met een planologische regeling (artikel 2.1, eerste lid, onder c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht), in samenhang met artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, en af wijken van het bestemmingsplan ‘ArenaPoort West; 

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 21 mei 2019 gedurende zes weken ter inzage bij: 

  • Stadsdeelkantoor Zuidoost, Anton de Komplein 150 

Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken via 14020.

 

Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan het College van burgemeester en wethouders, t.a.v. afdeling Vergunningen, stadsdeel Zuidoost, Postbus 12491, 1100 AL Amsterdam Zuidoost. In deze periode kunnen ook zienswijzen mondeling worden ingebracht. U kunt hiervoor een afspraak maken met de afdeling Vergunningen, Stadsdeel Zuidoost op telefoonnummer 14020. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikkingen kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Amsterdam, 20 mei 2019

College van burgemeester en wethouders

Naar boven