Besluit van het Dagelijks Bestuur tot vaststelling van een regeling inzake kostenvergoeding bemiddeling vrijstellingsbesluit Wet Bpf 2000, 15 februari 2019 (Besluit kostenvergoeding bemiddeling vrijstellingsbesluit Wet Bpf 2000, 15 februari 2019)

De Sociaal-Economische Raad;

Gelet op artikel 7 lid 4 van het Besluit Bemiddelaar Vrijstellingsbesluit Wet Bpf 2000,

Besluit de aan partijen op te leggen kostenvergoeding als volgt vast te stellen:

Artikel 1 Kostenvergoeding

Voor elk door de Bemiddelaar te behandelen verzoek tot bemiddeling is door partijen afzonderlijk een eigen bijdrage inde kosten van de behandeling verschuldigd ter hoogte van EUR 575.

Artikel 2 Aanpassing bedrag

Indien daartoe aanleiding is kan het Dagelijks Bestuur van de raad besluiten het bedrag van de kostenvergoeding aan te passen.

Artikel 3 Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Artikel 4 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als Besluit kostenvergoeding bemiddeling vrijstellingsbesluit Wet Bpf 2000, 15 februari 2019.

Den Haag, 15 februari 2019

M.I. Hamer, Voorzitter

V.C.M. Timmerhuis, Algemeen Secretaris

TOELICHTING

Het Besluit bemiddelaar Vrijstellingsbesluit Wet Bpf bepaalt in artikel 7 lid 4 dat de raad partijen een kostenvergoeding kan opleggen. Doelstelling van een dergelijke eigen bijdrageregeling is om de kosten van de uiteindelijke kostendragers, de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars, te beperken. Daarnaast kan een eigen bijdrageregeling een efficiënt gebruik van de bemiddelingsregeling bevorderen.

Rekening houdend met de te voorziene vacatievergoedingen komt het redelijk voor ieder van de partijen een eigen bijdrage te laten betalen. Hierbij is het van belang dat bij de onderhavige geschillen geen individuele burgers zijn betrokken maar zakelijke partners, te weten de ondernemingen aan de ene kant en het bedrijfstakpensioenfonds aan de andere kant.

In overleg met de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars is de bijdrage aangepast (was 1250 gulden / EUR 567,23) naar EUR 575. Mocht de kostenontwikkeling daartoe aanleiding geven dan is het dagelijks bestuur van de raad bevoegd het bedrag aan te passen.

M.I. Hamer, Voorzitter

V.C.M. Timmerhuis, Algemeen Secretaris

Naar boven