Vooraankondiging bestemmingsplan Bernardushof, Oud Gastel

Logo Halderberge

 

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de gronden behorend tot de voormalige Bernardusschool, het monumentaal pand aan de Kerkstraat 3a-5 en het trapveldje aan de Monseigneur Meeuwissenstraat in het centrum van Oud Gastel.

 

Directe aanleiding voor een bestemmingsplan is het voornemen maximaal 32 woningen te realiseren. De realisatie van deze woningen past niet in het vigerende bestemmingsplan Kom Oud Gastel. Op de gronden waar de woningen zijn beoogd geldt de bestemming ‘Maatschappelijk’. In het nieuwe bestemmingsplan Bernardushof zal de bestemming worden gewijzigd ten behoeve van wonen.

 

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen stukken ter visie worden gelegd. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over het voornemen.

 

Wanneer het ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze ter visie worden gelegd voor een ieder ten behoeve van het indienen van zienswijzen. Hierover volgt te zijner tijd een publicatie in de Halderbergse Bode, de Staatscourant en langs elektronische weg (www.ruimtelijkeplannen.nl).

 

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met het team Ontwikkeling van de gemeente Halderberge, dhr. M. Bervoets.

 

Oudenbosch, 22 mei 2019

 

Naar boven