Besluit hogere waarden Wet geluidhinder, Bestemmingsplan Utrechtseweg 340 De Bilt.

Logo De Bilt

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder, Bestemmingsplan Utrechtseweg 340 De Bilt.

De locatie van het (voormalige) kantoor van de Plusmarkt aan de Utrechtseweg 340 in De Bilt wordt her ontwikkeld naar een woningbouwlocatie met maximaal 12 woningen. Deze ontwikkeling past niet binnen het huidige bestemmingsplan. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is het nieuwe bestemmingsplan ‘Utrechtseweg 340, De Bilt’ opgesteld.

Het nieuwe bestemmingsplan is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de nieuwe woningen, vanwege het wegverkeer op de Utrechtseweg (N237), hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor het plan gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en heeft het besluit hogere waarden vastgesteld.

Instellen beroep

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan, binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, tegen dit besluit tot vaststelling van hogere waarden, door degene(n) wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken en primair degenen die zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden hebben ingebracht, beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Uw bezwaar kunt u richten aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's‑Gravenhage, onder duidelijke vermelding van uw naam en adres alsmede het kenmerk van het betreffende besluit hogere waarden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Hierover ontvangt de indiener nader bericht van de Raad van State.

Inzien besluit

Het ontwerp van het besluit hogere waarden heeft van 15 november 2018 tot en met 26 december 2018 ter inzage gelegen en er zijn geen zienswijzen ingediend. Het besluit is niet gewijzigd. U kunt het definitieve besluit hogere waarden, met bijbehorende stukken, inzien van 16 mei 2019 tot en met 26 juni 2019 bij het informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 in Bilthoven.

 

Naar boven