Kennisgeving besluit op de Coördinatie bestemmingsplan ‘Besselink licht’ en besluit omgevingsvergunning, Nieuwgraaf 8, Duiven

Logo Duiven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken bekend dat de gemeenteraad op 7 mei 2019 gewijzigd heeft vastgesteld:

 

  • Het bestemmingsplan ‘Besselink Licht’ met identificatiecode NL.IMRO.0226.BPNIEUWGRAAF007-VS01

     

Daarnaast hebben burgemeester en wethouders verleend:

  • De omgevingsvergunning ‘Nieuwgraaf 8 te Duiven’:

    • het bouwen van een bouwwerk

    • het aanbrengen van een uitweg

    • het aanbrengen van handelsreclame

Het bestemmingsplan ‘Besselink Licht’ en het besluit omgevingsvergunning ‘Nieuwgraaf 8’, zien op het verplaatsen van de Lampenwinkel ‘Light Depot’ van de locatie Nieuwgraaf 12 naar de locatie Nieuwgraaf 8, te Duiven, evenals het ontwikkelen van circa 1.800 m2 extra perifere detailhandel, passend binnen het thema wonen-in-en-om-het-huis. Het initiatief past niet binnen het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf en Centerpoort-Zuid’, omdat op de beoogde locatie een bedrijfsbestemming geldt en hier geen perifere detailhandel in de categorie woondetailhandel mogelijk is. Het bestemmingsplan ‘Besselink Licht’ maakt het initiatief planologisch mogelijk.

 

Inzien

Het bestemmingsplan ‘Besselink Licht’ en het besluit omgevingsvergunning ‘Nieuwgraaf 8 te Duiven’, liggen met ingang van donderdag 16 mei 2019 tot en met woensdag 26 juni 2019 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis bij het Loket Omgevingsvergunning, Koning Willem-Alexanderplein 1, te Duiven. Voor inzage van de stukken kunt u een afspraak maken met het Loket Omgevingsvergunning via omgevingsvergunning@1stroom.nl of via telefoonnummer 088 695 3000.

Daarnaast is het bestemmingsplan digitaal in te zien op de gemeentelijke website http://0226.ropubliceer.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0226.BPNIEUWGRAAF007-VS01).

 

Coördinatieregeling

Voor het mogelijk maken van de verplaatsing van het ‘Light Depot’, is de gemeentelijke coördinatieregeling toegepast. Dit houdt in dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning, tegelijk zijn voorbereid en ter inzage zijn gelegd. Door de coördinatieregeling is tegen de gecoördineerde besluiten rechtstreeks beroep mogelijk bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Beroep

Van vrijdag 17 mei 2019 tot en met donderdag 27 juni 2019 kan beroep worden ingesteld.

 

Het beroep dient ingesteld te worden bij:

 

de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State,

Postbus 20019,

2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Beroep kan worden ingediend door een belanghebbende:

 

  • die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen de gecoördineerde besluiten;

  • die aannemelijk kan maken redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

 

Daarnaast kan een ieder beroep aantekeningen tegen de wijziging die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ‘Besselink Licht’.

 

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning treden in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Voor een schorsing dient binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Voor zowel het indienen van een beroepschrift, als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. De hoogte van deze griffierechten zijn te vinden via www.raadvanstate.nl.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan ‘Besselink Licht’ en het besluit omgevingsvergunning ‘Nieuwgraaf 8, te Duiven’, kijkt u op www.duiven.nl. Voor vragen over deze kennisgeving of inzage in de stukken buiten openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met mevrouw C.M.O Kohinor of de heer J.M Venema. Zij zijn beiden bereikbaar via telefoonnummer 088 695 3000.

Naar boven