Ontwerpbestemmingsplan '2e herziening Staart, locatie Baanhoekweg 20'

Logo Dordrecht

 

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het ontwerpbestemmingsplan '2e herziening Staart, locatie Baanhoekweg 20' (NL.IMRO.0505.BP187Herzbaanhwg20-2201) met bijbehorende stukken met ingang van 20 mei 2019 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen.

Het plan kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

Op de locatie Baanhoekweg 20, gelegen op de hoek Baanhoekweg Grevelingenweg, heeft tot 2017 het brandstoffenverkooppunt met de bijbehorende bedrijfswoning gestaan. Ook was er langs de Baanhoekweg een verkooppunt voor boot- en autobenodigdheden gevestigd.

In 2017 zijn de bedrijfswerkzaamheden gestopt en is alle bebouwing gesloopt. De gemeente heeft het perceel gesaneerd en gaat het perceel nu als bedrijfsgrond aanbieden.

In het geldende bestemmingplan heeft het brandstoffenverkooppunt een veiligheidszone LPG in een cirkel rondom het gasvulpunt en is de verkoop van gas en benzine aangeduid met de functieaanduiding "verkooppunt motorbrandstoffen met LPG". De winkel is positief bestemd middels de functieaanduiding "detailhandel" en de woning middels de functieaanduiding "bedrijfswoning".

In de toekomst zijn alle bovenstaande functies niet gewenst en dus uit de planologische regeling verwijderd. De plangrens is de exacte contour van de veiligheidszone LPG. De bestemmingen Bedrijf, Groen en Verkeer zijn ten opzichte van het moederplan ongewijzigd. De bouwhoogte en het bebouwingspercentage zijn gelijk aan de mogelijkheden van de andere percelen langs de Baanhoekweg en de Grevelingenweg.

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging (t/m 1 juli 2019) bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent het ontwerp naar voren brengen (adres: Gemeenteraad van Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht). Deze zienswijzen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend onder vermelding van 'zienswijze ontwerpbestemmingsplan 2e herziening Staart, locatie Baanhoekweg 20'.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk 24 juni 2019 een telefonische afspraak te worden gemaakt, tel. (078) 7704929.

 

 

 

Dordrecht, 17 mei 2019

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven