Gemeente Amstelveen – Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Amstelveen A9

Logo Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen het bestemmingsplan ‘Amstelveen A9’ heeft vastgesteld tijdens zijn vergadering van 8 mei 2019. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

B estemmingsplan Amstelveen A9

Het bestemmingsplan biedt het juridisch-planologisch kader voor de noodzakelijke aanpassingen van het hoofdwegennet tussen Schiphol, Amsterdam en Almere, voorzover gelegen binnen de grenzen van de gemeente Amstelveen. Met dit bestemmingsplan worden de verbreding van de A9 en de realisatie van drie overkappingen ter hoogte van het Oude Dorp, Stadshart en Meander/Bovenlandpad mogelijk gemaakt. Het bestemmingsplan is overeenkomstig het Tracébesluit weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere 2011 en het Tracébesluit weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere 2017 opgesteld. Met de vaststelling van dit bestemmingsplan wordt voldaan aan de verplichting op grond van de Tracéwet om een bestemmingsplan overeenkomstig de tracébesluiten vast te stellen.

In aanvulling op de tracébesluiten worden drie scopewijzigingen meegenomen in dit bestemmingsplan. Ten eerste het verbreden van het Bovenlandpad met een overkapping van 85 meter; ten tweede het toevoegen van een aftakking met trap en lift richting het Stadshart aan de langzaam verkeersbrug over de Traverse; ten derde het toevoegen van een zonnepanelenveld ter hoogte van bedrijventerrein Krijgsman op het talud aan de zuidzijde van de nieuwe A9. Alle drie de scopewijzigingen zijn gelegen binnen de grenzen van het Tracébesluit weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere 2017.

Plangebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de A9, gelegen binnen de grenzen van de gemeente Amstelveen. Aan de oostzijde ligt de grens met de gemeente Ouder-Amstel en aan de westzijde met de gemeente Haarlemmermeer. De plangrenzen zijn afgestemd op de begrenzingen van het oorspronkelijke Tracébesluit 2011 en het Tracébesluit 2017.

Ter inzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Amstelveen A9” ligt met bijbehorende stukken ter inzage met ingang van 17 mei 2019 tot en met 28 juni 2019.

De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

  • -

    in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0362.A9-VG01 en

  • -

    via de gemeentelijke website http://ro0362.ropubliceer.nl;

  • -

    in papieren vorm bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • -

    in papieren vorm bij Amstelveen InZicht, Stadsplein 103 (openingstijden woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00-17.00 uur en de eerste en derde zaterdag van de maand van 12.00-17.00 uur).

Beroep

Het instellen van beroep tegen het besluit om het bestemmingsplan vast te stellen is mogelijk van 18 mei 2019 t/m 28 juni 2019. Belanghebbenden die tijdig tegen het ontwerp bestemmingsplan zienswijzen hebben ingediend, of belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen in te dienen, en iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de vastgestelde wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan, kunnen beroep instellen tegen het besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het indienen van beroep schorst de gevolgen van het besluit niet.

Indien beroep wordt ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven