Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Noordeloos, Grotewaard 33a’

Logo Molenlanden

Burgemeester en wethouders van Molenlanden maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Molenlanden het bestemmingsplan Grotewaard 33a, Noordeloos op 7 mei 2019 gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Grotewaard 33a en 34 te Noordeloos. Het plan betreft het omzetten van de agrarische naar de woonbestemming op het perceel. Op het perceel zal de voormalige agrarische bebouwing grotendeels gesloopt worden om er in totaal twee burgerwoningen te kunnen realiseren. Het bestemmingsplan bestaat uit een verbeelding en planregels en gaat vergezeld van een toelichting.

Ambtshalve wijziging

De gemeenteraad bracht bij de vaststelling ambtshalve onderstaande wijzigingen aan in het plan. Het betreft een wijziging van de planregels:

Artikel 1 Begrippen

- Aan artikel 1.36 van de planregels, wordt de volgende tekst toegevoegd:

“,en/of andere bebouwing op het perceel”.

Artikel 6 Wonen

- Artikel 6.3 onder c wordt geschrapt.

Artikel 14 Algemene gebruiksregels

- Aan artikel 14 onder b van de planregels, wordt de volgende tekst toegevoegd:

“,of andere bebouwing op het perceel”;

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen vanaf 16 mei 2019 gedurende zes weken (tot en met 26 juni 2019) ter inzage. Het bestemmingsplan is te benaderen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, via planidentificatie NL.IMRO.1978.BPgrotewaard33aNDL-VG01

 

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen voornoemd besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zo ver de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp kan iedere belanghebbende hiertegen binnen genoemde termijn schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het indienen van een beroep schorst niet de werking van het vaststellingsbesluit. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met J.Roetman met telefoonnummer 088 7515000

 

Naar boven