Ontwerp bestemmingsplan ‘Meppel – Randweg Westerstouwe’

Logo Meppel

 

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Meppel bekend dat met ingang van 16 mei 2019 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Meppel – Randweg Westerstouwe’. Op grond van de inspraakverordening ligt tevens het ontwerp beeldkwaliteitplan voor het plan Randweg Westerstouwe ter inzage in dezelfde periode.

 

Globaal wordt het plangebied begrensd door de Randweg in het noorden, de achterkant van de Werkhorst en het middenspanningstation van Enexis in het oosten, de Westerstouwe in het zuiden, de Kuikenlaan en de achterkant van de Frans Halsstraat in het westen.

Ontwerp bestemmingsplan

 

Het ontwerp bestemmingsplan is op een beperkt aantal onderdelen gewijzigd ten opzichte van het voorontwerp bestemmingsplan. Belangrijkste wijziging is dat het bouwvlak ten oosten van de Frans Halsstraat 1-15 een maximale goothoogte krijgt van 3,5 meter aan de westzijde van dit bouwvlak. Voor een compleet overzicht wordt verwezen naar de ‘reactienota inspraak en vooroverleg’ welke onderdeel uitmaakt van het ontwerp van het bestemmingsplan.

Met het nieuwe bestemmingsplan Meppel – Randweg Westerstouwe worden 34 sociale huurwoningen mogelijk gemaakt inclusief bijbehorende parkeerplaatsen en twee ontsluitingswegen. Daarnaast wordt een substantieel gebied met openbaar groen mogelijk gemaakt, in het verlengde van het parkje Westerstouwe (voormalige Pronklocatie).

Ontwerp beeldkwaliteitplan

 

Voor het plan Randweg Westerstouwe is een ontwerp beeldkwaliteitplan opgesteld. De Welstandsnota volstaat niet voor een dergelijke nieuwe ontwikkeling. In het ontwerp beeldkwaliteitplan worden welstandscriteria vastgelegd voor onder andere stijl, compositie, kleur- en materiaalgebruik en detaillering.

Waar kunt u het ontwerp bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan inzien?

 

Het ontwerp van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan ligt ter inzage van 16 mei 2019 tot en met 26 juni 2019 in het Stadhuis, Grote Oever 26 te Meppel (voor actuele openingstijden zie www.meppel.nl). Het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting en eventuele bijlagen) kunt u tevens digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl of op www.meppel.nl/bestemmingsplannen raadplegen. Het bestemmingsplan heeft de IMRO-code ‘NL.IMRO.0119.randwegwesterstouw-BPB1’.

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

 

Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze op het bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan bij de gemeenteraad kenbaar maken. Zienswijzen met betrekking tot het ontwerp van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan kunt u zowel schriftelijk als mondeling indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Meppel, Postbus 501, 7940 AM Meppel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 14 0522.

Meppel, 22 mei 2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Meppel

Naar boven