Staatscourant van het Koninkrijk der Nederlanden

Datum publicatieOrganisatieJaargang en nummerRubriek
Autoriteit Consument en MarktStaatscourant 2019, 27530Vergunningen

Melding voorgenomen concentratie Sligro Food Group Nederland B.V. en Exploitatiemaatschappij de Wheere B.V. (De Kweker en Vroegop-Windig), Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer ACM/19/035654

Op 7 mei 2019 heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin staat dat:

Sligro Food Group Nederland B.V., een onderdeel van de Sligro Food Group N.V.-groep, wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Exploitatiemaatschappij de Wheere B.V.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Sligro Food Group Nederland B.V.: is een volgesorteerde groothandel die actief is op het gebied van zowel zelfbedieningsgroothandel als bezorgingsgroothandel. Sligro verkoopt en levert levensmiddelen en daaraan gerelateerde producten aan onder meer grootverbruikers, horeca, bedrijfsrestauratieve afnemers en kleinschalige retailbedrijven.

  • Exploitatiemaatschappij de Wheere B.V.: betreft de groothandelsbusiness van VRC Holding B.V. Het gaat om de formules De Kweker en Vroegop-Windig. De Kweker is een zelfbedienings- en bezorgingsgroothandel in verswaren en droge kruidenierswaren alsmede non-food voor zakelijke afnemers. Vroegop-Windig is een gespecialiseerde landelijke zelfbedienings- en bezorgingsgroothandel in AGF(aardappels, groente en fruit).

Wilt u reageren? Dat kan alleen als u belanghebbende bent. Uw reactie moet binnen zeven dagen na de publicatiedatum van deze mededeling, onder vermelding van zaaknummer ACM/19/035654 zijn ontvangen bij:

Autoriteit Consument en Markt

Directie Mededinging

Postbus 16326

2500 BH DEN HAAG

telefax: (070) 722 2355

Autoriteit Consument en Markt, voor deze: B.L.K. Vroomen Teammanager Directie Mededinging