Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Nieuwbouw Almende College Silvolde” [RECTIFICATIE]

Logo Oude IJsselstreek

RECTIFICATIE

(Deze bekendmaking is op 8 mei 2019 niet geplaatst in de Staatscourant. Om deze reden wordt deze publicatie opnieuw geplaatst).

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend dat de gemeenteraad op 25 april 2019 het bestemmingsplan “Nieuwbouw Almende College Silvolde” (NL.IMRO.1509.BP000156-VA01), gewijzigd heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen. Naar aanleiding van ingediende zienswijzen zijn enkele wijzigingen aangebracht:

 

  • 1.

    de maximale bouwhoogte is op de verbeelding verlaagd van maximaal 18 meter naar 15 meter;

  • 2.

    in de regels is ‘horeca als nevenactiviteit’ nader gespecificeerd.

Voor een overzicht van de wijzigingen alsmede de ambtshalve aanpassingen wordt verwezen naar de Nota zienswijzen, die onderdeel uitmaakt van het vaststellingsbesluit.

 

Plangebied en inhoud van het bestemmingsplan

Het plangebied betreft de locatie Laan van Schuylenburch 8 in Silvolde en voorziet in het opnemen van een extra bouwvlak binnen de bestemming ‘Maatschappelijk’ om zo de realisatie van een nieuw schoolgebouw mogelijk te maken. Daarnaast wordt de bestemming van de locatie waar de extra fietsenstalling ten behoeve van de school is beoogd, gewijzigd van ‘Sport’ naar ‘Maatschappelijk’.

 

Inzage

Het vastgesteld bestemmingsplan “Nieuwbouw Almende College Silvolde” ligt van 16 mei 2019 tot en met 26 juni 2019 voor ieder­een ter inzage. Wanneer u het bestemmingsplan in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken bij Balie vergunningen. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar (0315) 292 292 of een e-mail sturen naar balievergunningen@oude-ijsselstreek.nl. Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl wanneer u zoekt op de naam van het bestemmingsplan. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

 

Beeldkwaliteitplan

Naast het bestemmingsplan is ook een beeldkwaliteitplan vastgesteld. Het is niet mogelijk om tegen het besluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitplan bezwaar of beroep in te stellen.

 

Beroep

Van 17 mei 2019 tot en met 27 juni 2019 kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van deze beroepsmogelijkheid kan alleen gebruik worden gemaakt door

  • 1.

    belanghebbenden, die een zienswijze indienden;

  • 2.

    belanghebbenden, die aan kunnen tonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om bij de gemeenteraad een zienswijze in te dienen;

  • 3.

    een belanghebbende, die bedenkingen heeft tegen de onderdelen die bij de vaststelling zijn gewijzigd.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op 28 juni 2019, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet inwerking voordat op het beroep is beslist.

   

Naar boven