Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan en exploitatieplan Weespertrekvaart Oost, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 en artikel 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

 

De gemeenteraad heeft bij besluit van 19 december 2018 het bestemmingsplan “Weespertrekvaart Oost” en het exploitatieplan “Weespertrekvaart Oost” gewijzigd vastgesteld. De door de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan aangebrachte wijzigingen zijn opgenomen in de Nota van wijzigingen, zoals deze door de gemeenteraad is vastgesteld.

 

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het bestaande bedrijventerrein aan de Weespertrekvaart. Het plangebied wordt globaal als volgt begrensd:

  • aan de oostzijde: direct aan de Weespertrekvaart

  • aan de zuidzijde: aan de Duivendrechtsekade

  • aan de westzijde: aan de H.J.E. Wenckebachweg

  • aan de noordzijde: aan het Solitudopad.

Tevens maken de percelen van de bestaande bebouwing H.J.E. Wenckebachweg 6V-1 t/m 6V-18 onderdeel uit van het plangebied.

 

Het bestemmingsplan heeft als doel om een deel van de geplande transformatie van Weespertrekvaart Oost mogelijk te maken. Dit betreft het noordelijk deel het plangebied. Dit deelgebied heeft volgens het bestemmingsplan een uit te werken bestemming, op basis waarvan de transformatie mogelijk gemaakt wordt. Het zuidelijk deel van het plangebied heeft hoofdzakelijk een bedrijfsbestemming. Om te voorkomen dat bedrijven de toekomstige ontwikkeling van het gebied belemmeren, wordt daarbij geregeld dat zich in het gebied geen nieuwe bedrijven meer mogen vestigen in milieucategorie 3.1 of hoger.

 

Exploitatieplan

Het exploitatieplan biedt de gemeente de mogelijkheid om kosten die zij maakt te verhalen op een ontwikkelaar c.q. zelfrealisator in het plangebied ingeval de gemeente niet alle grond in eigendom heeft. Met een exploitatieplan wordt het kostenverhaal gewaarborgd. Het exploitatieplan waarborgt daarmee de economische uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan.

 

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het gewijzigd vastgestelde exploitatieplan en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 21 januari 2019 gedurende onderstaande beroepstermijn ter inzage bij:

  • Het Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum.

  • De Afsprakenbalie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur. U kunt online een afspraak maken op amsterdam.nl/afspraakmaken of bellen met 14 020.

 

Het bestemmingsplan en het exploitatieplan “Weespertrekvaart-Oost”, met de daarop betrekking hebbende stukken zijn digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer bestemmingsplan NL.IMRO.0363.M1816BPGST-VG01 en planidentificatienummer exploitatieplan NL.IMRO.0363.M1801EPGST-VG01

 

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 22 januari 2019 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze naar voren te brengen.

 

Tevens kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan.

 

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl

 

Inwerkingtreding

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en tot vaststelling het exploitatieplan treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, danwel via het bovengenoemde digitaal loket. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Amsterdam 18 januari 2018

 

burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

 

Gemeentesecretaris

Femke Halsema burgemeester

 

Naar boven