Wijzigingsplan en omgevingsvergunning Middenmolendijk 199

Logo Ridderkerk

Het college heeft op 7 mei 2019 besloten het wijzigingsplan Middenmolendijk 199 ongewijzigd vast te stellen. Het wijzigingsplan maakt de realisatie van een vervangende woning mogelijk op het perceel Middenmolendijk 199. Het college heeft op 7 mei 2019 ook besloten de voor deze woning gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. De omgevingsvergunning (R180308117) is verleend voor de activiteiten ‘bouwen’ en ‘planologisch strijdig gebruik’.

Vanaf 16 mei 2019 kunt u het vastgestelde wijzigingsplan en de verleende omgevingsvergunning bekijken

De terinzagelegging eindigt na zes weken op 27 juni 2019. Tijdens deze periode vindt u de stukken:

Het vastgestelde wijzigingsplan kunt u ook bekijken via de landelijke website op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0597.WPZAND2018MMD199-VG01.

U kunt tot en met 27 juni in één reactie tegen beide besluiten beroep instellen

Het vastgestelde wijzigingsplan en de verleende omgevingsvergunning worden voor het beroep gezien als één besluit. Dit omdat het college op 22 januari 2019 besloot om beide procedures te coördineren. Dit hebben zij gedaan volgens de regels van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening gemeente Ridderkerk 2012.

U kunt alleen in beroep gaan:

  • als u eerder een zienswijze heeft ingediend, of;

  • als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze bij in te dienen;

  • als u wilt reageren op de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunning.

Uw reactie stuurt u in een brief aan de Raad van State. U heeft hier tot uiterlijk 27 juni 2019 de tijd voor. Dit is de beroepstermijn. Het adres is: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Heeft u beroep ingesteld? Dan zal de Raad van State u vragen om hen een bedrag te betalen. Dit noemen zij griffierecht. Zij laten u weten hoe u kunt betalen en hoeveel tijd u daarvoor heeft.

Het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van 28 juni 2019

Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Heeft u op tijd beroep ingesteld, en wilt u niet dat het wijzigingsplan in werking treedt? Dan moet u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het wijzigingsplan treedt dan pas in werking nadat op uw verzoek is beslist. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient moet u daar ook griffierecht voor betalen.

Naar boven