Ontwerp-omgevingsvergunning Zonnepark De Lichtkiem te Assen

Logo Assen

Van woensdag 23 januari tot en met dinsdag 5 maart 2019 ligt bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis de ontwerp-omgevingsvergunning met identificatienummer NL.IMRO.0106.99OMG20180311-ONT1 voor het realiseren van het Zonnepark De Lichtkiem op het perceel  Asserwijk 48 te Assen ter inzage. 

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van een zonnepark met een totale oppervlakte van circa 3 ha en een opgesteld vermogen van circa 4 MW op het perceel Asserwijk 48. Zonnepark De Lichtkiem wordt gerealiseerd in een grondgebonden opstelling met zonnepanelen, een gebouw met omvormers en twee transformatoren. Het park wordt landschappelijk ingepast. Op het perceel was tot voor kort een pluimveebedrijf gevestigd.

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteiten bouwen en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening. Met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) wordt afgeweken van het bestemmingsplan “Bos en Golf”.

Ter inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunnen van woensdag 23 januari tot en met dinsdag 5 maart 2019 tijdens de gebruikelijke openingstijden worden ingezien bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. De ontwerp- omgevingsvergunning en de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Binnen de bovengenoemde termijn kan een ieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht schriftelijke zienswijzen inbrengen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning. Deze zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. de heer L. de Coninck, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

De zienswijzen gericht tegen de ontwerp-omgevingsvergunning worden door het college van burgemeester en wethouders van Assen betrokken bij de besluitvorming over het verlenen van de omgevingsvergunning.

 

Assen, 22 januari 2019

Naar boven