Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden De Tuinen van Noord, Elly J. Meijertuin (locatie Gaspard de Coligny)

Logo Baarn

Burgemeester en wethouders van Baarn maken bekend dat met ingang van vrijdag 18 januari 2019 tot en met donderdag 28 februari 2019 het ontwerpbestemmingsplan “De Tuinen van Noord, Elly J. Meijertuin” en het besluit hogere waarden voor een ieder ter inzage liggen.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan is opgesteld om nieuwbouw van 13 grondgebonden vrijstaande en twee-onder één-kap woningen op de vrijkomende schoollocatie Gaspard de Coligny mogelijk te maken. Het plangebied grenst aan de noordzijde aan de John F. Kennedylaan, aan de oostzijde aan de Professor Meijerslaan en aan de zuid- en westzijde aan de Zandvoortweg.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Het betreft een ontwerpbesluit ingevolge de Wet geluidhinder. De voorkeursgrenswaarden als gevolg van weg- en verkeerslawaai worden overschreden. Hiervoor wordt een hogere waarde vastgesteld.

Wilt u het bestemmingsplan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan “Tuinen van Noord, Elly J. Meijertuin” is digitaal in te zien via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (idn) is NL.IMRO.0308.BP0077-ON01. Door het pad http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0308.BP0077-ON01 in te typen komt u direct bij het ontwerpbestemmingsplan “De Tuinen van Noord, Elly J. Meijertuin”.

Het plan is ook in te zien in de centrale hal van het gemeentehuis van 08.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Hebt u vragen? Dan kunt u een afspraak maken door contact op te nemen met mevrouw E. Nelissen tel: 030-5481 782.

Wilt u een zienswijze indienen?

Gedurende de termijn van terinzagelegging van vrijdag 18 januari tot en met donderdag 28 februari 2019, kan een ieder zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Baarn. Dit kan schriftelijk ter attentie van “de gemeenteraad van Baarn, postbus 1003, 3740 BA Baarn”, of mondeling door contact op te nemen met mevrouw E. Nelissen tel: 035-5481 782.

Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk naar voren worden gebracht bij het college van burgemeester en wethouders van Baarn, postbus 1003, 3740 BA Baarn.

De verdere procedure

Nadat de termijn voor zienswijzen is verstreken wordt bekeken of naar aanleiding van ingediende zienswijzen het plan aangepast dient te worden. De gemeenteraad neemt een besluit over de beantwoording van de zienswijzen en over het vaststellen van het bestemmingsplan. Nadat het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarden gedurende zes weken ter inzage hebben gelegen voor beroep treedt het plan en besluit in werking. Indien geen beroep wordt ingesteld is daarmee de procedure afgerond.

 

Naar boven