Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Montfortlaan ong. tussen 15 en 17´, besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling en anterieure overeenkomst

Logo Oirschot

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Oirschot maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening,  bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Montfortlaan ong. tussen 15 en 17’ ter visie wordt gelegd. Vanaf 16 mei 2019 ligt het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.0823.BPBGMONTFORTL15N17-ONTW) met bijbehorende stukken gedurende zes weken ter visie. U kunt het plan raadplegen via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0823.BPBGMONTFORTL15N17-ONTW. Het plan ligt ook ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. Om het plan in te zien kunt u een afspraak inplannen.

Doel van het ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om drie Ruimte voor Ruimte- woningen met bijgebouwen te realiseren op de locaties Montfortlaan ongenummerd (tussen 15 en 17) in Oirschot, gelegen ten oosten van de kom van Oirschot. Het gaat om de percelen kadastraal bekend gemeente Oirschot, sectie N, nummers 290 en 542.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, bekend dat een besluit is genomen dat geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld voor de ontwikkeling zoals opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan. Het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Wilt u hierover een zienswijze kenbaar maken?

Binnen de genoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (niet per e-mail) een zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oirschot. Zienswijzen moeten worden geadresseerd aan Postbus 11, 5688 ZG Oirschot. Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens openingstijden van het gemeentehuis op afspraak kenbaar maken bij de Centrale Balie. Tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit staat geen bezwaar of beroep open, tenzij het de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r. beoordelingsbesluit kunt u inbrengen als zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van Oirschot maken op grond van het bepaalde in artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij voor het bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Montfortlaan ong. tussen 15 en 17’ een anterieure overeenkomst hebben afgesloten.

Zakelijke beschrijving

De zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt, op grond van het bepaalde in artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening, vanaf 16 mei 2019 gedurende zes weken ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis.

Geen zienswijzen, bezwaar en beroep

Het is niet mogelijk om tegen deze overeenkomst zienswijzen, bezwaar of beroep in te stellen.

Oirschot, 15 mei 2019

Naar boven