Bekendmaking terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan “Stedelijk gebied 2018”

Logo Reusel-De Mierden

Burgemeester en wethouders van gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 18 december 2018 het bestemmingsplan “Stedelijk gebied 2018” gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan betreft een integrale herziening van de bestemmingsplannen voor de kernen Reusel, Lage Mierde, Hooge Mierde en Hulsel. Met dit bestemmingsplan wil de gemeente komen tot een actueel, uniform en eenduidig planologisch beleid voor de vier kernen. Hierdoor beschikken we bij de inwerkingtreding van de Omgevingswet over een actueel bestemmingsplan, dat al zoveel als mogelijk aansluit bij en daar waar mogelijk zelfs voldoet aan de nieuwe Omgevingswet. Het bestemmingsplan voorziet hierbij ook in de planologische doorvertaling van de Toekomstvisie, de Regionale Detailhandelsvisie 2015, de uitwerking van het Centrumplan en de Omgevingsvisie.

 

Het bestemmingsplan maakt ook de volgende nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk:

de herontwikkeling van het voormalige Rabobankgebouw aan de Hoogemierdseweg 2 in Lage Mierde (realiseren 3 seniorenappartementen en een museum);

de herontwikkeling van de voormalige De Horst aan de Mierdseweg 16c in Reusel (realiseren 8 duplexwoningen);

het toevoegen van één extra woning aan de Roobeemd in het pangebied De Hasselt in Lage Mierde;

het realiseren van een schapenschuilhut aan de Hoogemierdseweg ong. in Lage Mierde;

het realiseren van een woning aan de Lindestraat (tussen 9 1n 11) in Reusel;

het realiseren van een woning aan de Dooleg ongenummerd in Reusel en;

het verruimen van de gebruiksmogelijkheden met horecamogelijkheden op de begane grond van het voormalige gemeentehuis aan het Dorpsplein 13 in Lage Mierde.

 

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting met bijlagen, planregels met bijlagen en verbeelding.

 

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad diverse wijzigingen aangebracht. Hieronder leest u de belangrijkste wijzigingen:

Toelichting

  • 1.

    In de toelichting worden diverse spel- en schrijffouten en verschrijvingen gecorrigeerd;

  • 2.

    De passages over het bedrijventerrein Koningshoek in Lage Mierde en de extra supermarkt aan de zuidzijde van de Wilhelminalaan in Reusel worden verwijderd. Voor de supermarktlocatie wordt ook bijlage 9 verwijderd;

  • 3.

    Er wordt een nieuwe bijlage 9 toegevoegd voor het verruimen van de gebruiksmogelijkheden met horecamogelijkheden op de begane grond van het pand Dorsplein 13 in Lage Mierde.

 

Planregels

  • 4.

    In de toelichting worden diverse spel- en schrijffouten en verschrijvingen gecorrigeerd;

  • 5.

    Enkele begripsbepalingen worden aangepast. Ook worden nieuwe begripsbepalingen ‘langzaam verkeer’, ‘carport’, ‘overkapping’ en ‘patiowoning’ toegevoegd;

  • 6.

    Artikel 10 ‘Detailhandel – Nader uit te werken’ wordt verwijderd;

  • 7.

    In de artikelen 19.2.2, 25.2.2 en 26.2.3 worden de bepalingen voor een carport gewijzigd;

  • 8.

    In artikel 25.2.1 worden diverse bepalingen over diepte, breedte, bouwhoogte, dakhelling en situering aangepast en aangevuld met specifieke regels voor patiowoningen;

  • 9.

    Artikel 45.2 ‘wetgevingszone – wijzigingsgebied 1’ wordt verwijderd.

 

Verbeelding

  • 1.

    De locatie met de bestemming ‘Detailhandel – Nader uit te werken’ wordt verwijderd;

  • 2.

    Het bedrijventerrein Koningshoek in Lage Mierde wordt verwijderd;

  • 3.

    Het perceel Hoogemierdseweg 39-43 in Lage Mierde wordt verwijderd;

  • 4.

    Bij de locaties Wilhelminalaan 71 in Reusel, Leijenstraat 8 in Reusel, Weijererf in Reusel, Mierdseweg 16c in Reusel, Roobeemd ongenummerd in Lage Mierde, Hoogemierdseweg 2 in Lage Mierde, Hoogemierdseweg ongenummer in Lage Mierde, tussen Kloosterstraat 45 en 49 in Lage Mierde, Kailakkers 2a in Hooge Mierde, Kerkstraat 9 in Hooge Mierde en Willibrordlaan 48 in Hulsel vinden aanpassingen plaats op basis van de zienswijzen en/of ambtshalve wijzigingen.

 

Het volledige overzicht van doorgevoerde wijzigingen leest u in de Nota van Zienswijzen behorende bij het raadsbesluit.

 

Inzage

Het raadsbesluit en vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van maandag 21 januari 2019 gedurende zes weken ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur, op dinsdag van 09.00 uur tot 19.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur.. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ook digitaal raadplegen op:

de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

de gemeentelijke website: www.reuseldemierden.nl/bestemmingsplannen.

 

Het identificatienummer van het vastgestelde bestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPGsted5010-VAST.

 

Beroep en voorlopige voorziening

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt beroep instellen. Dit kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Ook belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om tijdig zienswijzen kenbaar te maken, kunnen beroep instellen.

 

Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen kan iedere belanghebbende beroep instellen.

 

Spoed

Is het beroepschrift zo spoedeisend dat u de behandeling ervan niet kunt afwachten? Dan kunt u bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige voorziening aanvragen. Dat is een voorlopige beslissing om de inwerkingtreding van het bestemmingsplan uit te stellen. U kunt alleen een voorlopige voorziening aanvragen, als u een beroepschrift heeft ingediend.

 

Waar indienen?

Het beroepschrift dient u in bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In beide gevallen betaalt u hier kosten (griffierecht) voor.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de inzagetermijn. Als binnen de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

 

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met Màdy Verkooijen. U bereikt haar van dinsdag tot en met donderdag via het telefoonnummer (0497) 650 608 of via e-mailadres m.verkooijen@reuseldemierden.nl.

 

Reusel, 18 januari 2019.

 

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden,

de secretaris (wnd.), de burgemeester (wnd.),

 

mw. T. Thijs. mw. J. Eugster.

Naar boven