Kennisgeving ontwerpprojectplan dijkversterking IJmuiden, Rijkswaterstaat

Van vrijdag 17 mei tot en met donderdag 27 juni 2019 kunt u een zienswijze geven op het ontwerpprojectplan Dijkversterking IJmuiden. In deze kennisgeving leest u hoe u dat kunt doen.

Alle dijken in Nederland moeten voldoen aan de wettelijke normen voor de waterveiligheid. Daarom controleren Rijkswaterstaat en de waterschappen regelmatig de Nederlandse dijken, duinen, sluizen en gemalen.

De dijken van het sluizencomplex

Het sluizencomplex van IJmuiden is getoetst. Uit deze toets is gebleken dat de dijkvakken versterkt moeten worden om ook in de toekomst bescherming te kunnen bieden aan hoog water. Onderzoek heeft aangetoond dat de bekleding (stenen, gras en asfalt) niet aan de veiligheidseisen voldoet. Ook de hoogte van twee dijkvakken is onvoldoende gelet op de toekomstige zeespiegelstijging en de hoogte van de golven. Daarom is Rijkswaterstaat, als beheerder van de dijken op het sluizencomplex, het project dijkversterking IJmuiden gestart.

Om de dijken van het sluizencomplex veiliger te maken worden de dijken versterkt en opgehoogd en wordt de steenbekleding vervangen. Rijkswaterstaat heeft bij de ontwerpoplossing rekening gehouden met de landschappelijke kenmerken en waarden die aanwezig zijn op de sluiseilanden. Het huidige 'groene' karakter van de dijken op de sluiseilanden blijft daarbij ook in de nieuwe situatie behouden. Daar waar mogelijk wordt de recreatieve functie versterkt.

Meer informatie over het doel van het project, wat er gaat gebeuren en waar het project precies uit bestaat, vindt u op: www.platformparticipatie.nl/dijkversterkingijmuiden.

UW ZIENSWIJZE IS WELKOM

Een zienswijze indienen kan op 3 manieren. U ontvangt altijd een ontvangstbevestiging.

Digitaal

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze via: www.platformparticipatie.nl/dijkversterkingijmuiden.

Mondeling

Telefonisch tijdens kantooruren via telefoonnummer 070 456 89 99.

Post

Directie Participatie

t.a.v. ontwerpprojectplan dijkversterking waterkering IJmuiden

Postbus 20901, 2500 EX Den Haag

STUKKEN BEKIJKEN

Alle documenten staan vanaf 17 mei 2019 op www.platformparticipatie.nl/dijkversterkingijmuiden.

Op papier kunt u de stukken van vrijdag 17 mei tot en met donderdag 27 juni 2019 tijdens reguliere openingstijden bekijken:

  • Rijkswaterstaat,

    De Wetstraat 1, 1975 DM IJmuiden.

  • Noord-hollands archief,

    Kleine Houtweg 18, 2012 CH Haarlem.

VERVOLG

De zienswijzen worden betrokken bij de verdere besluit­vorming. In de nota van beantwoording wordt vermeld op welke wijze uw zienswijze in het vervolg van het proces wordt betrokken. Vervolgens wordt het projectplan Waterwet definitief gemaakt.

Gedeputeerde staten van de provincie Noord-Holland zullen dan in één besluit het projectplan water goedkeuren en een besluit nemen over de m.e.r.-beoordeling. Dit besluit van de provincie zal gepubliceerd worden en ter inzage gelegd worden. Tegen dit besluit van de provincie kan binnen zes weken na terinzagelegging beroep worden ingediend bij de Raad van State.

MEER INFORMATIE

Op www.platformparticipatie.nl/dijkversterkingijmuiden en https://www.rijkswaterstaat.nl/water/projectenoverzicht/noordzeekanaal-versterking-waterkering-ijmuiden/index.aspx.

Vragen over de procedure? Telefoon 070 456 89 99.

Vragen over het project? Informatielijn Rijkswaterstaat, telefoon 0800 8002 (gratis).

Naar boven