Beschikking van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, houdende aanwijzing van een tijdelijk gebied met beperkingen Den Haag Zuiderpark, tijdens het bezoek van onder andere Prins Harry, Hertog van Sussex, aan het evenement ‘One Year Launch Invictus Games’, Inspectie Leefomgeving en Transport

Datum 7 mei 2019

Nummer ILT-2019/23486

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Defensie;

Gelezen het verzoek van de locoburgemeester van Den Haag, gedaan per e-mail gedateerd 1 mei 2019 via de evenementenadministratie, afdeling Veiligheid;

Gelet op artikel 9 van het Besluit luchtverkeer 2014;

BESLUIT:

Artikel 1

Op donderdag 9 mei 2019 wordt tussen 08:00 uur en 17:00 uur plaatselijke tijd een tijdelijk gebied met beperkingen Den Haag Zuiderpark ingesteld:

  • een cirkelvormig gebied met een straal van 700 meter met als middelpunt de positie met de coördinaten 52°03’19.18”N 004°17’07.09”E;

  • vanaf de grond tot 1500 voet boven gemiddeld zeeniveau (AMSL).

Afbeelding: TGB Den Haag Zuiderpark

Afbeelding: TGB Den Haag Zuiderpark

Artikel 2

Binnen het tijdelijke gebied met beperkingen Den Haag Zuiderpark gelden de volgende beperkingen:

  • a. binnen het gebied zijn alleen HEMS- en SAR-vluchten en vluchten van de Landelijke eenheid, afdeling Luchtvaart, toegestaan;

  • b. voor het gedeelte van het tijdelijke gebied met beperkingen dat valt binnen de CTR van Rotterdam-Den Haag Airport (EHRD) mogen de vluchten, genoemd in onderdeel a, alleen het gebied binnenvliegen nadat van de plaatselijke luchtverkeersleiding EHRD een klaring is verkregen voor het binnenvliegen van de CTR.

Artikel 3

  • 1. Het handelen in strijd met artikel 2 van deze beschikking levert een strafbaar feit op.

  • 2. Het in het eerste lid strafbaar gestelde feit is een overtreding.

Artikel 4

Deze beschikking treedt in werking met ingang van 9 mei 2019 en vervalt met ingang van 10 mei 2019. Indien de Staatscourant waarin deze beschikking wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 9 mei 2019, treedt deze beschikking in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, en werkt zij terug tot en met 9 mei 2019.

Deze beschikking wordt bekendgemaakt per NOTAM, uit te geven door de Operationele Helpdesk LVLN.

De coördinator van de Crisisorganisatie RCCB Politie Den Haag meldt het beëindigen van de activiteiten aan de Operationele Helpdesk LVNL (020 – 406 2201), zodat de NOTAM kan worden ingetrokken.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze,De Inspecteur ILT/Luchtvaart,

Bezwaarmogelijkheid

Indien u het niet eens bent met deze beslissing, kunt u hiertegen op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum waarop deze beslissing is verzonden, schriftelijk bezwaar aantekenen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar.

Tevens ontvangen wij graag uw telefoonnummer dan wel e-mailadres.

Het bezwaarschrift kunt u richten aan:

Inspectie Leefomgeving en Transport

Afdeling Juridische zaken

Postbus 16191

2500 BD DEN HAAG

Is er sprake van onverwijlde spoed? Dan kunt u de rechtbank van uw woonplaats verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Meer informatie over de voorlopige voorziening vindt u op www.rechtspraak.nl.

TOELICHTING

Op 9 mei a.s. vindt in het Zuiderpark in Den Haag het evenement ‘One Year Launch Invictus Games’ plaats. Voor deze gelegenheid komt Prins Harry, Hertog van Sussex, naar het Zuiderpark. Ook enkele andere hoogwaardigheidsbekleders zullen hierbij aanwezig zijn.

Het TGB Den Haag Zuiderpark wordt ingesteld op verzoek van de locoburgemeester van Den Haag, Boudewijn Revis, met als doel om (eventuele) vluchten van de SAR, Landelijke eenheid, afdeling Luchtvaart, en de traumaheli ongestoord te kunnen uitvoeren in het luchtruim boven het Zuiderpark Den Haag ten tijde van het evenement. Het gebied wordt gesloten voor overig luchtverkeer. Het TGB zal per NOTAM worden geactiveerd tussen 08:00 uur en 17:00 uur plaatselijke tijd. Na beëindiging van de activiteiten zal de NOTAM worden ingetrokken.

Binnen het kleine gedeelte van het TGB dat is gepositioneerd in de CTR van Rotterdam-Den Haag Airport blijven de geldende regels van kracht.

Naar boven