Omgevingsvisie Bergen 2030 gewijzigd vastgesteld

Logo Bergen (L)

 

Bekendmaking

Op 23 april 2019 is door de gemeenteraad van Bergen (L) de Omgevingsvisie Bergen 2030 gewijzigd vastgesteld (IDN nummer NL.IMRO.0893.ST18014GEMBERGEN-VA01). Tevens is de Beleidsnotitie Energie uit Zon en Wind vastgesteld.

 

Voor welk gebied is dit?

De Omgevingsvisie heeft betrekking op het hele grondgebied van de gemeente Bergen, met uitzondering van het gebied Wells Meer. Hiervoor is vorig jaar de Structuurvisie Energielandgoed Wells Meer vastgesteld.

 

Waarom deze Omgevingsvisie?

De Omgevingsvisie Bergen 2030 is een nieuwe visie en komt in de plaats van de Structuurvisie+ uit 2013. In de afgelopen jaren is veel veranderd op het gebied van demografie, duurzaamheid, economie en dergelijke. De Omgevingsvisie bepaalt in welke richting de gemeente zich wil ontwikkelen en dient als toetsingskader. Dit betekent dat concrete aanvragen van overheden, organisaties, ondernemers en burgers worden getoetst aan de beleidsuitgangspunten uit de Omgevingsvisie. In de Omgevingsvisie zijn hiervoor 10 hoofdkeuzes gemaakt en is een Visiekaart ontwikkeld.

 

De Omgevingsvisie is ook voorzien van een uitvoeringsparagraaf. Hierin wordt beschreven welke thema’s, ambities en instrumenten de gemeente zal hanteren om haar beleid te realiseren. Dit wil de gemeente samen met de inwoners en ondernemers van de gemeente oppakken.

Gelijktijdig met de Omgevingsvisie Bergen 2030 is de Beleidsnotitie Energie uit zon en wind vastgesteld. Hierin worden de randvoorwoorden geschetst voor het plaatsen van zonnepanelen en windturbines.

Wat is er gewijzigd?

De vastgestelde Omgevingsvisie Bergen 2030 is slechts op kleine onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. Er zijn een aantal tekstuele aanpassingen doorgevoerd. Dit is mede n.a.v. de ontvangen zienswijzen gebeurd.

Stukken inzien.

De vastgestelde Omgevingsvisie Bergen 2030 met de visiekaart en de Beleidsnotie Energie uit Zon en Wind liggen vanaf 24 april 2019 permanent ter inzage.

 

Waar is de omgevings visie te vinden?

Alle stukken kunt u op de volgende manier raadplegen:

  • 1.
  • 2.

    Bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisstraat 2 in Nieuw Bergen. U kunt hier tijdens de openingstijden zonder afspraak terecht.

  •  

De Omgevingsvisie Bergen 2030 treedt de dag na bekendmaking in werking. Tegen de vaststelling van de Omgevingsvisie staat geen mogelijkheid van bezwaar of beroep open.

Vragen

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum, telefonisch bereikbaar via nummer (0485) 34 83 83.

 

 

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/#!/idn/NL.IMRO.0893.ST18014GEMBERGEN-VA01

Naar boven