Toepassing coördinatieregeling project Witrijt in Milheeze

Logo Gemert-Bakel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gemert-Bakel maken op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Gemert-Bakel op 18 april 2019 heeft besloten om de coördinatieregeling open te stellen en tevens toe te passen voor het project Witrijt, een gebied gelegen tussen Heibloem en Hekker in Milheeze. Het gaat om een uitbreiding van de Bakelse Plassen.

Het besluit van de gemeenteraad tot het toepassen van de coördinatieregeling is een procedureel besluit. Met de coördinatieregeling is het mogelijk om diverse procedures gezamenlijk en gelijktijdig te doorlopen. De voor het project benodigde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld, voorbereid en ter inzage gelegd. Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant is het bevoegd gezag voor de benodigde ontgrondingsvergunning, Waterschap Aa en Maas voor de waterwetvergunning, de gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en wethouders voor de omgevingsvergunning.

De coördinatieregeling heeft betrekking op de volgende (ontwerp)besluiten voor dit project:

  • -

    bestemmingsplanherziening op grond van artikel 3.1 Wro;

  • -

    ontgrondingsvergunning met notitie reikwijdte en detailniveau en een milieueffectrapportage;

  • -

    waterwetvergunning;

  • -

    omgevingsvergunning.

Tegen de gecoördineerd voor te bereiden besluiten kan te zijner tijd – door een ieder – een zienswijze worden ingediend. Tegen de besluiten kan vervolgens in één keer beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Het toepassen van de coördinatieregeling heeft daarmee tot gevolg dat er slechts één gecombineerde procedure doorlopen wordt in plaats van verschillende afzonderlijke procedures.

Stukken inzien

Het raadsbesluit ligt met ingang van 13 mei 2019 ter inzage. Maak een afspraak als u het besluit in het gemeentehuis wilt inzien. Tegen het nu bekendgemaakte raadsbesluit tot het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

Naar boven