Vastgesteld bestemmingsplan ''Buitengebied Oploo, Loonseweg 9''

Logo Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ''Buitengebied Oploo, Loonseweg 9'' (NL.IMRO.1702.8BPLoonseweg9-VA01) inclusief alle bijlagen ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in het wijzigen van een agrarische naar een niet-agrarische bedrijfsbestemming. Hiertoe wordt het agrarische bedrijf beëindigd. Daarnaast wordt binnen het plangebied een Ruimte-voor-Ruimtewoning gerealieerd.

Reageren op het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan inclusief alle bijlagen ligt met ingang van 14 mei 2019 voor de duur van zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Brink 3 te Sint Anthonis. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen het besluit tot ongewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan door de raad kan gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

- de belanghebbende die tijdig bij de raad zienswijzen heeft ingebracht tegen het gehele bestemmingsplan en;

- de belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad heeft ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor meer informatie.

Indien beroep is ingesteld kan ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de voorzitter van de genoemde Afdeling Bestuursrechtspraak worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Bestemmingsplan in werking

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt een besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien echter beroep is ingesteld en er een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend binnen de beroepstermijn, treedt het besluit van de gemeenteraad ingevolge artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening niet in werking voordat op dat verzoek is beslit.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen, of begrijpt u een onderdeel van het bestemmingsplan niet? Neem dan gerust contact op met Mendy van Liempt op telefoonnummer 0485-388 888 of e-mail MendyvanLiempt@SintAnthonis.nl.

Sint Anthonis, 13 mei 2019

Naar boven