Vastgesteld bestemmingsplan  ‘Verplaatsing schutsbomen Heeze’

Logo Heeze-Leende

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 6 mei 2019 het bestemmingsplan ‘Verplaatsing schutsbomen Heeze’ gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan ‘Verplaatsing schutsbomen Heeze’ is opgesteld ten behoeve van de verplaatsing van de geplande schutsbomen behorende bij het gilde van Sint Agatha te Heeze. In het op 5 maart 2018 vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied Heeze-Leende 2017’ is de mogelijkheid opgenomen voor het oprichten van een tweetal schutsbomen op het perceel kadastraal bekend als gemeente Heeze, sectie F, nummer 3480, ten noorden van de oprijlaan naar het kasteel.

 

Onderhavig bestemmingsplan  voorziet in de verplaatsing van deze schutsbomen naar het perceel kadastraal bekend als gemeente Heeze, sectie F, nummer 4696, ten zuiden van de oprijlaan naar het kasteel.

Het bestemmingsplan, met de daarbij behorende stukken, ligt met ingang van 16 mei 2019 tot en met  26 juni 2019 tijdens de openingsuren ter inzage in de hal van het gemeentehuis te Heeze. Het bestemmingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website.

 

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze in te dienen. Tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kunnen alle belanghebbenden beroep instellen. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan een belanghebbende die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als dat verzoek binnen de termijn van terinzagelegging is gedaan, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Ook voor een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

 

Naar boven