Vastgesteld bestemmingsplan Westerweg 338a Heiloo Kennisgeving ex artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Logo Heiloo

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heiloo maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 bekend dat met ingang van donderdag 9 mei 2019 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

• Het op 1 april 2019 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan ‘Westerweg 338a’ te Heiloo.

 

Toelichting plan

Op het perceel Westerweg 338a is een woning, een stolpboerderij en een hooischelf aanwezig. De woning en de stolpboerderij verkeren in een slechte staat. In de nieuwe situatie wordt het woonhuis aan de voorzijde bouwkundig ingepast en vormt uiteindelijk een geheel met de stolpboerderij. Op het perceel is maximaal 1 woning toegestaan, in de nieuwe situatie blijft dat ook zo. Met het in procedure brengen van het onderhavige bestemmingsplan wordt een daadwerkelijke woonbestemming voor de stolpboerderij in combinatie met het ‘voorhuisje’ planologisch gewaarborgd.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt van donderdag 9 mei tot en met woensdag 19 juni 2019 op de volgende wijze ter inzage:

• bij de informatiebalie in het gemeentehuis van Heiloo, Raadhuisplein 1 te Heiloo;

• in de Openbare Bibliotheek, Westerweg 250 te Heiloo.

 

Inzien via internet

• het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/ NL.IMRO.0399.Westerweg338a-0401.

 

Beroep

Gedurende de periode dat het bestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

- belanghebbenden die eerder tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen

het ontwerpbestemmingsplan;

- belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een

zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

 

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtsspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet op. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Als binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact op met mevrouw Sandra Jager van het team Plannen & Projecten, telefoonnummer 088-909 7508.

 

Heiloo, 8 mei 2019

Naar boven