Besluit van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 17 mei 2019, nr. WJZ/ 19067330, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 209

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2019 wordt als volgt gewijzigd:

A

Onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van artikel 6, eerste lid, onderdeel q, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • r. het inschrijven in een machtigingenregister als bedoeld in het Afsprakenstelsel Elektronische Toegangsdiensten van:

    • het kernministerie, bedoeld in paragraaf I, tweede lid, van de Bijlage Organisatie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat;

    • het Staatstoezicht op de Mijnen;

    • het Centraal Planbureau;

    en hun machtigingenbeheerders.

B

Aan artikel 7 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 5. Aan de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de directeur-hoofdinspecteur van het Agentschap Telecom, de algemeen directeur van de Dienst ICT Uitvoering en de directeur van de Dienst Nederlandse Emissieautoriteit wordt, ieder voor zich, volmacht en machtiging verleend voor het inschrijven van zijn dienst en zijn machtigingenbeheerders in een machtigingenregister als bedoeld in het Afsprakenstelsel Elektronische Toegangsdiensten, met inachtneming van door de secretaris-generaal gestelde regels.

C

De Bijlage Organisatie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat wordt als volgt gewijzigd:

1. In paragraaf VI, tweede lid, onderdeel aa, wordt ‘Overheidsdienst Groningen’ vervangen door ‘Dienst Nationaal Coördinator Groningen’.

2. In paragraaf VI, tweede lid, onderdeel cc, wordt de punt vervangen door een puntkomma.

3. Onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van paragraaf VI, tweede lid, onderdeel dd, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • ee. het ondersteunen van de plaatsvervangend secretaris-generaal bij het zorgdragen voor een juiste en actuele inschrijving in een machtigingenregister als bedoeld in het Afsprakenstelsel Elektronische Toegangsdiensten van:

    • het kernministerie, bedoeld in paragraaf I, tweede lid, van de Bijlage Organisatie van het Ministerie van Economische zaken en Klimaat;

    • het Staatstoezicht op de Mijnen;

    • het Centraal Planbureau;

    en hun machtigingenbeheerders.

4. In paragraaf XV, tweede lid, onderdeel d, wordt na ‘het registreren’ ingevoegd ‘en beheren’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit wordt in de Staatscourant geplaatst.

’s-Gravenhage, 17 mei 2019

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK ’s-Gravenhage.

Naar boven