Besluit van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 18 mei 2019, nr. WJZ/ 19067363, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging LNV 2019

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging LNV 2019 wordt als volgt gewijzigd:

A

Onder vervanging van een punt door een puntkomma aan het slot van artikel 4, eerste lid, onderdeel q, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • r. het inschrijven van het kernministerie als bedoeld in paragraaf I, tweede lid, van de Bijlage Organisatie van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en zijn machtigingenbeheerders in een machtigingenregister als bedoeld in het Afsprakenstelsel Elektronische Toegangsdiensten.

B

Aan artikel 6 worden twee leden toegevoegd, luidende:

  • 10. Aan de inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit wordt tevens volmacht en machtiging verleend voor het inschrijven van zijn dienstonderdeel en zijn machtigingenbeheerders in een machtigingenregister als bedoeld in het Afsprakenstelsel Elektronische Toegangsdiensten, met inachtneming van door de secretaris-generaal gestelde regels;

  • 11. Aan de inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wordt mandaat, volmacht en machtiging verleend voor het verstrekken van subsidies voor de wettelijke onderzoekstaak ‘WOT voedselveiligheid’ op grond van artikel 11, onderdeel b, juncto bijlage 1 van de Subsidieregeling instituten voor toegepast onderzoek, voor zover:

    • a. de te subsidiëren activiteiten gericht zijn op ondersteuning van de NVWA; en

    • b. het te verstrekken subsidiebedrag het subsidieplafond genoemd in bijlage 3, paragraaf 2, van de Subsidieregeling instituten voor toegepast onderzoek voor de WOT voedselveiligheid gericht op de ondersteuning van de NVWA ten behoeve van het instituut Wageningen Research, niet te boven gaat.

C

Onder vervanging van een punt door een puntkomma aan het slot van artikel 18, eerste lid, onderdeel dd, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • ee. het ondersteunen van de secretaris-generaal bij het zorgdragen voor een juiste en actuele inschrijving van het kernministerie zoals bedoeld in paragraaf I, tweede lid, van de Bijlage Organisatie van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en zijn machtigingenbeheerders in een machtigingenregister als bedoeld in het Afsprakenstelsel Elektronische Toegangsdiensten.

D

In artikel 23, onderdeel d, wordt na ‘het registreren’ ingevoegd ‘en beheren’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt ten aanzien van artikel I, onderdeel B, artikel 6, elfde lid, terug tot en met 6 april 2019.

Dit besluit wordt in de Staatscourant geplaatst.

’s-Gravenhage, 18 mei 2019

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen zes weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK ’s- Gravenhage.

Naar boven